ПАТ «Черкасиобленерго» завершило реорганізацію та модернізацію «Уманських енергетичних мереж»

11 серпня, 2022

ПАТ «Черкасиобленерго» повідомили про завершення процесу часткової реорганізації структури товариства, який мав на меті об’єднання 5 філій Товариства (Жашківської, Христинівської, Маньківської, Монастирищенської та, власне філії Уманські енергетичні мережі) у відокремлений структурний підрозділ «Уманські енергетичні мережі». Наразі він самий крупний в компанії – тут працює 19% співробітників  від загальної кількості співробітників ОСР.

«Завдяки реорганізації вдалося оптимізувати кількість управлінського персоналу, персоналізувати відповідальність менеджменту, підвищити професіоналізм співробітників та ефективність діяльності підрозділів. Завдяки ліквідації дублювання функцій, делегуванню  певних повноважень з центрального офісу компанії до «Уманських енергетичних мереж» також вдалося пришвидчити прийняття управлінських рішень, — повідомивГолова Правління ПАТ «Черкасиобленерго» під час наради Міністерства енергетики України в Умані Олег Самчук. Як підкреслив керівник ОСР, головною метою реорганізації було підвищення ефективності діяльності підрозділів, і, в результаті, підвищення показника SAIDI.

За словами директора ВСП «Уманські енергетичні мережі» Сергія Ченчика об’єднання транспортної служби, централізації складських запасів (одночасно з введенням автоматизованого обліку матеріалів та обладнання дозволило суттєво прискорити час виконання планових робіт та усунення аварійних ситуацій.

При цьому про скорочення персоналу мова наразі не йде, просто непотрібні вакансії не заповнюються, бо колектив справляється в наявному складі, — підкреслив очільник відокремленого підрозділу.

Одночасно з фіналізацією реорганізації, було завершено 2х річну модернізацію сервісного центру, диспетчерської служби, та адміністративної будівлі «Уманських енергетичних мереж». Модернізація здійснювалася у 2 етапи — перший розпочався в травні 2020 року та тривав до 20 грудня 2020 року. Другий етап довелось призупинити 24 лютого 2022 року, з початком російської агресії – і завершували його суто власними силами в травні-липні, без залучення підрядників.

В рамках модернізації було фактично створено новий сучасний сервісний центр ВСП «Уманські енергетичні мережі», в якому розташувався консультаційний центр, кабінети працівників з обслуговування приладів обліку, групи технічного аудиту, бухгалтерії, комерційної служби.Також проведено реконструкцію прохідної та високовольтної лабораторії. «Все організовано по принципу «єдиного вікна» — тобто споживачу не потрібно ходити по різних кабінетах для вирішення свої питань», —  акцентує Сергій Ченчик.

Ключовим напрямком модернізації також стала реконструкція диспетчерської служби – серця УЕМ. Вона включала капітальний ремонт  центральної зали та кабінетів диспетчерської служби, монтаж системи кондиціонування, заміну приладів освітлення, нові меблі  та головне — реконструкцію диспетчерського щита, встановлення сучасного високотехнологічного обладнання. «Все це вже сьогодні, — стверджує керівник УЕМ, — дозволило суттєво підвищити продуктивність праці диспетчерів, зменшити період реагування на аварійні ситуації, пришвидчити усунення аварійних ситуацій в розподілі електроенергії як побутовим споживачам, так і підприємствам і організаціям».

Шевченко Мария Сергеевна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!