ПРаТ «Керамет» вимушено виводить активи за кордон

7 червня, 2016

Компанія «Керамет» прийняла рішення переглянути намічені плани розвитку виробничих потужностей через несприятливий економічний клімат в державі та здійснити майнові інвестиції в Польщі.

Згідно з планом розвитку підприємств групи компаній «Керамет» до 2020 р. було заплановано відкриття виробничих майданчиків у західному регіоні України для забезпечення збору металобрухту у західних областях країни та його постачання як на металургійні підприємства України, так і на експорт до Євросоюзу.

Несприятливий економічний клімат, що створився у державі, змушує компанію переглянути намічені плани та інвестиційні програми. Основними чинниками, що перешкоджають веденню і розвитку бізнесу в Україні для компанії стали:

— численні перевірки підприємств контролюючими органами, в т.ч. органами ДФС України;

— перешкоджання у виконанні зобов’язань за зовнішньоекономічними договорами з боку служб МЕРТ;

— наміри з підвищення експортного мита до 30 Євро/т;

— блокування експорту за судовими позовами окремих олігархічних груп у 2016 році.

Інвестиційним планом підприємства на 2016 р. передбачено розширення господарчої діяльності та створення власної брухтозаготівельної мережі у Польщі на базі підприємства KerametPolskaSp. z o.o., яке займається заготівлею та переробкою металобрухту на ринку Польщі та є одним з найбільших постачальників брухту чорних металів на металургійний комбінат ISD HutaCzęstochowa (м. Ченстохова, Польща).

На першому етапі планується відкриття та облаштування додаткового виробничого майданчику для заготівлі, переробки та накопичення брухту чорних металів з метою збільшення обсягів поставок, розширення кола кінцевих споживачів сталевого брухту на ринку Польщі та подальшого виходу на ринки брухту чорних металів інших країн Європейського Союзу, а також експорту металобрухту до країн Азії.

У зв’язку з вищезазначеним ПрАТ «Керамет» звернулося до МЕРТ з метою отримання індивідуальної ліцензії на здійснення майнових інвестицій за кордон у формі внесення до статутного фонду дочірнього підприємства KerametPolskaSp. z o.o. (Польща) брухтопереробного обладнання загальною вартістю 10,4 мільйонів гривень (згідно з оцінкою незалежних експертів):

— ножиці гідравлічні, модель CIV 608, виробник AKROS;

— навантажувальна машина, модель MHL 350, виробник TEREX FuchsGmbH.

Попри це, в компанії сподіваються, що вже найближчим часом в нашій державі відбудуться системні зміни в державній політиці щодо регулювання господарської діяльності, які дозволять компанії повернутися до реалізації запланованих інвестиційних програм та створювати нові робочі місця в Україні.

Довідка про компанію

ПАТ «Керамет»створено в 1990 році на базі провідних вогнетривких і коксохімічних підприємств Донецької області: Авдіївського коксохімічного заводу, Великоанадольського, Часовоярського, Красногорівського, Білокамінського вогнетривких комбінатів, Микитівського доломітного заводу. На сьогоднішній день компанія є однією з провідних у своїй галузі.

Основний вид діяльності компанії – заготівля, переробка і постачання брухту чорних металів. З 2006 року «Керамет» надає послуги аутсорсингу щодо забезпечення металургійних комбінатів підготовленою металошихтою.

На даний час до структури групи компаній «Керамет» входить 17 виробничих одиниць в Україні та по одному підприємству в Польщі та Угорщині. У 2012 році компанія вийшла на міжнародні ринки, відкривши дочірні підприємства «Керамет Польща» (м. Ченстохова) і «Керамет Угорщина» (м. Дунауйварош). Сьогодні на аутсорсинг ТОВ «Керамет Угорщина» повністю передані функції по забезпеченню «ІСД-Дунаферр» підготовленою металошихтою. Діяльність ТОВ «Керамет Польща» спрямована на забезпечення металобрухтом меткомбінату «ІСД ХутаЧенстохова».

Основними акціонерами компанії є: ТОВ «Регіон» (частка — 81,94%) і ПРАТ «КУА «Альтера Ессет Менеджмент» (17,3%).

Основні структурні підрозділи групи компаній в Україні розташовані в містах Дніпродзержинськ, Харків, Куп'янськ, Українка, Черкаси, Рівне, Сарни, Тернопіль, Суми, Івано-Франківськ, Сєвєродонецьк, Сіверськ, Дружківка. З 2015 року головний офіс ПАТ «Керамет» знаходиться у м. Київ.

У 2015 році група компаній «Керамет» реалізувала 745 156 тонн металобрухту. Виручка від реалізації продукції (в т. ч. робіт і послуг) склала 3 902 786 тис. грн. Чистий прибуток по групі компаній у 2015 році становить 61,99 млн. грн.

Генеральний директор ПАТ «Керамет» — Володимир Бублей.Штат компанії складає 403 особи (група компаній).

Сайт компанії: http://keramet.com.ua/

Сторінка у ФБ: https://www.facebook.com/KerametPJSC

TSK marketing communications agency, ООО
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!