Надійність електрозабезпечення пропорційна ефективності кадрової політики ОСР, - «Черкасиобленерго»

14 вересня, 2023

Однією з головних проблем для операторів систем розподілу на сьогоднішній день є нестача кваліфікованих кадрів, а в  найближчому майбутньому ця проблема буде відчуватися ще гостріше. Такі думки висловило багато експертів в ході дискусії «Кадрова стратегія в енергетиці: від освіти до реалій ринку», організованої Energy Club цього тижня.

Як заявила директорка з персоналу ПАТ «Черкасиобленерго» Надія Братаніч, «надійність електропостачання споживачів прямо пропорційна кадровому потенціалу підприємств, що здійснюють розподіл електроенергії».

«Найбільша цінність ПАТ «Черкасиобленерго» це його майже чотирьохтисячний колектив. Щоб досягти фаховості та стабільності персоналу, а плинність кадрів сьогодні становить всього 4,6%, керівництво підприємства застосовує усі можливі види матеріальної і нематеріальної мотивації», — повідомила експертка. Вагомим мотиваційним засобом є кейс соціальних гарантій підприємства для своїх працівників. До нього входять:

  • надання допомоги мобілізованим працівникам (153 працівники захищають нашу країну
  • оздоровлення працівників на базах відпочинку Товариства, в т.ч. безкоштовно сім’ї мобілізованих;
  •  матеріальна допомога на лікування;
  • виплата при народженні дитини;
  • оплата ритуальних послуг на поховання;
  • компенсація за спожиті енергоносії;
  • виплати до ювілейних дат, тощо.

Окрім цього, за її словами, наразі рівень мінімальних гарантій  з оплати праці в компанії на 40,6% вище, ніж того вимагають умови Галузевої угоди. За рішенням керівництва збереглися всі умови колективного договору, хоча законодавець дозволив у воєнний час їх не дотримуватися.

Створено Навчальний центр, до якого входять обладнані сучасною технікою лабораторія моделювання і аналізу виробничих ситуацій в енергетиці, класи для електромонтерів розподільчих мереж, кабінети для підготовки фахівців комерційного напрямку, кабінет для тренажерної підготовки працівників оперативно-диспетчерської служби, тренінгова зала.

 Навчальний центр дає можливість готувати працівників робітничих професій, окрім цього дає змогу випускникам закладів вищої та фахової передвищої освіти адаптуватись до умов роботи в  ПАТ «Черкасиобленерго», особливо це стосується рівня їх практичної підготовки. Забезпечуємо підвищення кваліфікації інженерно-технічних працівників щодо застосування сучасних технологічних рішень, нового обладнання, ефективних методик організації роботи розподільчих мереж.

Шевченко Мария Сергеевна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!