Український ринок IT стабілізується, найбільш перспективний сегмент – витратні матеріали

15 вересня, 2010
Зокрема, Володимир повідомив, що в першому півріччі 2010 року, за даними IDC, головними тенденціями на українському ІТ-ринку є його стабілізація та подальше зростання, які супроводжуються процесами перерозподілу структури ринку між окремими сегментами.

Так, за оцінками IDC, в 2009 р. ІТ-ринок України в грошовому вимірі скоротився на 51% (у порівнянні з 2008 роком). Але вже на початку 2010 р. з'явилися ознаки його стабілізації, і до кінця поточного року фахівці прогнозують 30-відсоткове зростання ринку в грошовому вимірі. При цьому слід зазначити, що в Україні найбільш оптимістичний прогноз показників зростання ринку, якщо порівнювати з Росією (де прогнозується близько 20% зростання), Західною (близько 3%), Центральною та Східною Європою (близько 13%).

Наприклад, в 2009 році постачання ПК в Україну зменшилися на 49% (у кількісному вимірі), а за підсумками першого півріччя 2010 року спостерігалося зростання постачання на 43%. Кількість пристроїв друку, які завозять в Україну зросла на 55%, в порівнянні з 1 півріччям 2009 р. При цьому в 2010 р. частка БФП (багатофункціональних пристроїв) збільшилася до 71%. Відповідно, частка принтерів зменшилася до 29% (у 2009 році це співвідношення складало 62:38).

Одним з найбільш перспективних сегментів українського ІТ-ринку залишаються витратні матеріали, і ця тенденція, за оцінками фахівців IDC, в 2010 році буде посилюватися. Визначальним фактором для зростання даного сегменту є постійне збільшення бази інстальованих друкованих пристроїв, що тягне за собою необхідність купувати до них витратні матеріали.

За даними IDC, в 2009-2010 рр… обсяги реалізації витратних матеріалів в Україні приблизно вдвічі перевищують обсяг постачання пристроїв друку, що відповідає міжнародній практиці. Так, в 1 півріччі 2010 року обсяг постачання друкованих пристроїв в Україну склав 35 млн. доларів, витратних матеріалів — 71 млн. доларів.

Структура ринку витратних матеріалів також піддалася змінам: помітно подальше збільшення частки сумісної продукції. Так, в 2 півріччі 2009 р. 8% ринку займали оригінальні витратні матеріали, а 92% — сумісні. У 2010 р. це співвідношення досягло 7% до 93%.
Як повідомили керівники компанії «Рубін», продукція ТМ СolorWay зараз представлена в більш ніж 1100 торгових точках у всіх регіонах України, а також у Придністров'ї та Молдові, а дилерська мережа нараховує більше 400 партнерів. Нещодавно було відкрито філію компанії в АР Крим.

Динамічний розвиток компанії — результат продуманої і цілеспрямованої маркетингової та партнерської політики, яка активно проводилася компанією «Рубін» по кільком напрямкам: розширення дилерської мережі, розширення присутності в роздрібних торгових мережах, розвиток сервісного напрямку, навчальні та мотиваційні програми для партнерів і співробітників.

За результатами 1 півріччя 2010 р., компанія «Рубін» відзначає позитивну динаміку просування ТМ СolorWay в мережі супермаркетів: 23 великих національних і регіональних торговельні мережі України вже активно співпрацюють з цією торговою маркою. За перше півріччя 2010 року, у порівнянні з аналогічним періодом 2009 року, обсяг продажів продукції ТМ ColorWay в роздрібних мережах збільшився більш ніж на 100%. За цей період на прилавках супермаркетів представлений широкий асортимент продукції ТМ ColorWay: фотопапір, струминні картриджі, СБПЧ, КПК, чорнило.
У рамках спеціальної маркетингової програми витратні матеріали ТМ ColorWay брали участь в акційних пропозиціях для покупців великих роздрібних торгових мереж країни. Була проведена спільна акція в мережах супермаркетів «Технополіс» і «City.com» серед продавців, переможців нагородили туристичними поїздками.
Також проводилося спеціальне навчання продавців роздрібних мереж. У таких семінарах взяли участь більше 100 представників провідних комп'ютерних мереж: «Мегамакс», «Проторія», «Технополіс», «Техноярмарок», «ШОК», «Ельдорадо», City.com, Comfy, МОYO.

Компанія «Рубін» також активно реалізує програму з розвитку сервісної підтримки партнерів і кінцевих покупців. У рамках даної програми найближчим часом буде створено мережу сервісних центрів у всіх регіонах України. Навесні 2010 року на базі сервісного центру компанії «Рубін» відкрилися два перших офіційний сервіс-центри ТМ ColorWay в Києві, також сервісні центри вже функціонують у 8 регіонах України.

Основне завдання сервісного центру — можливість оперативного вирішення питань гарантії та термінового ремонту, а також надання консультацій з експлуатації та допомоги в установці продукції, наприклад, систем безперервної подачі чорнил (СБПЧ) та комплектів перезаправки картриджів (КПК). Співробітники центрів проходять обов'язкове навчання.

У травні 2010 року компанія «Рубін» почала впровадження маркетингової програми для партнерів «Бізнес-клуб» ТМ ColorWay під девізом: «Заробляє партнер — заробляємо ми».

Основна мета «Бізнес-клубу» ТМ ColorWay — збільшення ефективності співробітництва, зміцнення дружніх стосунків з існуючими партнерами та підтримка нових. У рамках цієї програми проводяться технічні та маркетингові семінари, спеціальне навчання продавців, сертифікація партнерів.

Запуску даної програми сприяло, в першу чергу, значне збільшення обсягів продажів: тільки за перші вісім місяців 2010 року, по відношенню до цього ж періоду 2009 року, зростання склало більше 100%.

Генеральний директор компанії «Рубін» Ігор Гасаєнко зазначив: «У планах компанії — подальше розширення асортименту і підвищення якості продукції, розвиток програм підтримки дилерів та партнерів, кінцевих споживачів. У 2011 році ми плануємо вивести ТМ ColorWay до ТОП-3 українського ринку витратних матеріалів».

«Ми надаємо можливість українському покупцеві придбати високоякісну продукцію ТМ ColorWay за привабливими цінами і з гарантією сервісної підтримки на всій території України. А наші партнери мають додаткові можливості реалізації планів свого розвитку, збільшення прибутку і розширення спектру послуг», — відзначив директор з маркетингу та розвитку бізнесу компанії «Рубін» Олег Кристюк.

15 вересня 2010 р.


За додатковою інформацією, будь ласка, звертайтеся:
Ніна Мосійчук, керівник відділу реклами ТОВ «Рубін»,
тел. 464-76-38, 490-35-52
[email protected]
www.colorway.ua
Publicity Creating, OOO РКЦ
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!