«Миколаївобленерго» в якості гумдопомоги отримало обладнання та матеріали – Олексій Кулеба

13 квітня, 2023

169,7 тон трансформаторів, генераторів, автоматичних вимикачів, трансформаторної оливи, кабелю, інструментів та спецодягу було на протязі останнього місяця доправлено до АТ «Миколаївобленерго». Ця інформація була озвучена на робочій нараді в «Миколаївобленерго» в  минулу неділю. Заступник керівника офісу Президента Олексій Кулеба, коментуючи міжнародну допомогу Миколаївщині в ході он-лайн включення до наради, зазначив, що енергетична інфраструктура регіону, як і сусідньої Херсонщини, найбільш постраждали під час агресії рф. «Майже 9 місяців щоденних обстрілів з «Градів», постійні ракетні атаки, вщент зруйнували електромережі регіону. А в звільнених в листопаді минулого року окупованих громадах від електрообладнання та ліній електропередач майже нічого не лишилося.Ми розуміємо, що громада й регіон самостійно з такими обсягами не можуть упоратися. Тому тут потрібна як чітка координація всіх гілок влади, так і підтримка міжнародних партнерів», – зазначив Олексій Кулеба».

Більша частина обладнання була зібрана зусиллями Міністерства енергетики України. Серед країн-донорів, які передали гуманітарну допомогу миколаївським енергетикам, -Литва, Німеччина, Швеція, Франція та Азербайджан, за що Миколаївщина їм дуже вдячна», — зазначив  Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Значна частина енергетичного гуманітарного вантажу була надана українським Благодійним фондом «Help for Ukraine». Як повідомив віце-президент  Благодійного фонду Вілен Фаталов, зібрати таку кількість вкрай необхідного обладнання вдалося за допомогою партнерів у Німеччині -  Петри Шуле Ритер і Вадима Денисенко з БФ «Stand with Ukraine», а також  ПітераХоффмана і Харальд Бургиньон з машинобудівного заводу AllgäuNetz. Вілен Фаталов підкреслив, організація логістики була здійснена за сприяння амбасадора БФ «Help for Ukraine» Євгена Кошового.

«69 силових трансформаторів та трансформаторів напруги,  майже 9 кілометрів кабелю, близько 30 мобільних генераторів,  десятки кабельних муфт, сотня одиниць ручного інструменту, спец обладнання для ремонту ЛЕП, більше 60 кубометрів трансформаторної олії, сотні комплектів  різноманітного спецодягу – все це, безумовно, зробить можливим проведення ефективних робіт з відновлення постраждалих електромереж, і ми дуже вдячні і міжнародним донорам, і Міністерству енергетики України, і  фонду «Help for Ukraine», і Олексію Кулебі за організацію та координацію в наданні допомоги», — подякував В.о. Генерального директора «Миколаївобленерго» Вадим Данилків. За словами очільника підприємства за час від початку агресії рф, підприємству було нанесено збитків на понад 1 млрд. грн.

Шевченко Мария Сергеевна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!