Визначено переможців Національної телевізійної премії «Телетріумф-2010»

15 жовтня, 2010
14 жовтня 2010 року в Міжнародному центрі культури та мистецтв „Жовтневий палац” відбулося урочисте нагородження переможців головної телевізійної премії країни «Телетріумф-2010», яка вже 10 років поспіль відзначає найкращих у сфері телебачення.
Ювілейна премія «Телетріумф-2010» за форматом відрізнялася від попередніх конкурсів. Вона мала найбільшу за всю історію кількість номінацій – 47 – через зміни у правилах голосування та оцінювання. Нові правила максимально наближені до світових стандартів телевізійних премій.
Організатори премії – Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, Індустріальний Телевізійний Комітет (ІТК), Асоціація Кіноіндустрія України та Новий канал доклали значних зусиль, аби премія відбулася та набула сучасних, інноваційних форм.
Лариса МУДРАК, заступник голови Національної ради, співголова Оргкомітету премії: „10-та ювілейна премія, це як лакмус стану розвитку індустрії. Приємно те, що спробували відзначити, шляхом достатньо широкої кількості номінацій, якнайбільше учасників телевізійного процесу. Серйозних змін цього року зазнали як експертна рада, так і сама церемонія нагородження. Зміни для „Телетріумфу” необхідні, тому що змінюється саме телебачення, і змінюються люди, які його роблять. Однак, щоб не відбувалося, для професіоналів будуть завжди залишатися найважливішими професійні нагороди. На майбутнє, визначаючи кращих, „Телетріумф” має підштовхувати до створення мудрого, інтелектуального і цікавого телебачення, якого варта Україна”.


Катерина КОТЕНКО, виконавчий директор ІТК, співголова Оргкомітету: «Вітчизняна телеіндустрія розвивається, і кількість переможців із продуктом власного виробництва в цьому переконує. З розвитком індустрії відповідно змінюються умови та правила конкурсу. Професійність переможців ювілейного «Телетріумфу-2010» оцінювалася за новими, більш жорсткими умовами».

Об’єктивність конкурсу, відповідність правилам, дотримання процедури голосування та підрахунок експертних оцінок здійснила незалежна міжнародна аудиторська компанія «Ernst and Young». Костянтин Невядомський, партнер компанії, надав відомості з іменами переможців конкурсу прямо під час церемонії.

Лідером у телеіндустрії за кількістю переможців став телеканал „Інтер” – фахівці каналу отримали 14 статуеток «Телетріумф-2010». СТБ посів друге місце – у нього 7 номінацій. Третє місце поділили „Студія 1+1”, „Новий канал” та ICTV: у них по 5 перемог у 5 номінаціях. Переможцями також визнано Star Media і телеканал ”СІТІ” – в них по 3 статуетки. Дві перемоги отримала студія Film.ua, та по одній – Студія Дмитра Харитонова та компанія „АЛАЙТ”.

Урочисту церемонію нагородження забезпечив телеканал Новий. Глядачі каналу побачать «Телетріумф 2010» 22 жовтня 2010 року.

Подробиці на сайті: www.teletriumf.org/
Nikolay
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!