UKEEP тепер для малого і середнього бізнесу

15 жовтня, 2010
Програма підвищення енергоефективності в Україні (UKEEP) стартувала в травні 2007 року, а вже наприкінці 2007 почала реалізовувати регіональний етап розвитку. За цей період відбулося 9 конференцій з питань підвищення енергоефективності у найбільших містах України – Одесі, Харкові, Дніпропетровську, Донецьку, Львові, Івано-Франківську, Запоріжжі. Метою цих заходів стало залучення широкого кола приватних українських підприємств до інвестування в проекти підвищення енергоефективності та енергозбереження.
Оцінивши ефективність реалізації програми, ЄБРР при підтримці Європейського Союзу надає другу лінію проекту UKEEP – відтепер мінімальний розмір кредиту зменшено до $50 тис. Таким чином, отримати інвестиції на на впровадження проектів, що підвищують ефективність використання енергії, зможуть і невеликі виробництва.
13 жовтня UKEEP вдруге відвідав Львів – цього разу з масштабною конференцією, що зібрала близько 100 представників провідних підприємств регіону, представників місцевої влади та масмедіа.

Контакти для преси:
UKEEP: Андерс Лунд, тел (044) 205 32 02, [email protected]

Загальна інформація:
UKEEP — це кредитний лінія Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЕБРР) розміром 150 млн доларів для українських приватних підприємств будь-якого сектору економіки, котрі прагнуть здійснити інвестування у підвищення енергоефективності – інвестиції, результатом котрих буде скорочення споживання енергоносіїв, чи їх більш ефективне використання. UKEEP надає безкоштовну технічну допомогу міжнародних експертів з енергоефективності підприємствам, чиї проекти відповідають умовам фінансування програми.
UKEEP створений для того, щоб сприяти інвестиціям у підвищення енергоефективності в Україні. На сьогодні українські підприємства споживають втричі більше енергоносіїв, ніж середні компанії країн Євросоюзу для виробництва одного й того ж продукту. Очевидно, що потенціал для зменшення витрат на енергозабезпечення та, відповідно, підвищення конкурентоспроможності в Україні є дуже високим.
Кредитна лінія програми UKEEP надається банками-посередниками, котрі, власне, і видають кредити українським приватним підприємствам, що оформили заявку на фінансування UKEEP. На сьогодні банками-посередниками є Кредитпромбанк, Укрексімбанк, Банк Форум та OTP Банк.
На сьогодні програмою UKEEP вже затверджено 30 проектів на загальну суму $90 млн.
Noblet Media CIS, ООО
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!