У "Черкасиобленерго" пояснили, що робити бізнесу, аби максимально знизити обсяги відключень електроенергії

13 грудня, 2022

"Попередньо списки критичних обєктів формуються і подаються від голів об’єднаних територіальних громад. І це правильно, бо керівник міста, селища, села краще знає, який заклад чи підприємство дійсно критично важливе. Тому бізнесу, підприємству необхідно безпосередньо у себе на місцях звертатися до органів місцевого самоврядування та обґрунтувати критичність свого виробництва/діяльності для мешканців громади чи оборони країни", – сказав Самчук в коментарі Енергореформі.http://reform.energy/news/u-cherkasioblenergo-poyasnili-shcho-robiti-biznesu-abi-maksimalno-zniziti-obsyagi-vidklyuchen-elektroenergii-21000

Як він зазначив, остаточний перелік таких об’єктів критичної інфраструктури розглядається і затверджується обласною військовою державною адміністрацією та місцевим оператором системи розподілу.

"Об'єкти критичної інфраструктури, до яких не застосовуються графіки аварійних відключень, дійсно не відключають від електроенергії. Це об’єкти комунальної інфраструктури (водоканали, каналізаційно-насосні станції), лікарні, тепер і пункти  Незламності", – пояснив Самчук.

Своєю чергою він висловив думку, що відключення бізнесу негативно позначається на економіці, тому, зокрема, в Черкаській області мережевий оператор у співпраці з ОВА намагаються взагалі не відключати підприємства, бізнес. Ящо не брати ситуацію блекауту 23-24 листопада, та його наслідки, то близько 2\3 підприємств на Черкащині працює, маючи електроенергію.

"По-перше, багато продукції спрямовується на потреби ЗСУ. По-друге, якщо підприємство працює, воно платить податки та наповнює бюджет країни, що дає змогу протистояти російському агресору. Тому ми переконані, що жителі регіону заради перемоги можуть заощаджувати електроенергію, коли на 2 години їм відключають її подачу", – зазначив він.

За його словами, на Черкащині з метою максимально ефективного розподілу електроенергії діють три види графіків, які є розробкою місцевого оператора: зелений, жовтий та червоний.

Зелений – це графіки погодинних відключень (ГПВ), де діють три черги відключення: на 2 години вимикається світло та на 4 години вмикається.Час відключення у трьох чергах змінюється раз на місяць.

У разі погіршення ситуації вводяться графіки відключень жовтого або червоного виду.

Жовтий – це графіки аварійних відключень (ГАВ з уточненням годин відключення/включення). Діють дві черги відключення: на 3 години вимикається світло та на 3 години вмикається. Час відключення у двох чергах змінюється раз на тиждень.

Червоний – це спеціальні графіки аварійних відключень (спец.ГАВ). Діють у екстрених випадках та застосовуються без попередження. Відключаються від електроживлення усі три черги зеленого виду графіків. Такий вид графіків здійснюється за командою диспетчера НЕК «Укренерго» та на виконання команди відводиться лише три хвилини.За такими графіками можуть бути відключені певні об’єкти критичної інфраструктури – в тому разі, коли обмеження споживання, надане диспетчером НЕК «Укренерго» дуже значне.

Шевченко Мария Сергеевна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!