17 провідних організацій і компаній України підписали Декларацію з відповідального партнерства

21 січня, 2011
Київ, 19 січня 2011 — близько двадцяти компаній та організацій в Україні підписали Декларацію з відповідального бізнес-партнерства.

Урочистий захід було організовано Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності (КСВ)» за підтримки Посольства Норвегії в Україні та Проекту UNITER, що фінансується Агентством США з Міжнародного Розвитку (USAID) та виконується Pact.

«Підписання Декларації є важливим для України. Подібний крок стимулює співробітництво між компаніями, неурядовими організаціями, міністерствами й агенціями», — засвідчив Посол Норвегії в Україні п. Олав Берстад.

Декларацію підписали: Avis, British Council, DTEK, Grayling, GSK Україна, Кока-Кола Беверіджиз Україна, МТС Україна, Novo Nordisk, Pact, Platinum Bank, Правова група «Павленко і Побережнюк», ProCredit Bank, Siemens, АТ «Пласке», Міжнародний інститут бізнесу, Українська Асоціація зі зв´язків з громадськістю та Центр «Розвиток КСВ». За словами Марини Саприкіної, директора Центру «Розвиток КСВ», «підписання Декларації є гарним прикладом колективних зусиль. Зміст самого документу визначає не тільки прагнення, а й зобов’язання компаній щодо системної і послідовної роботи із залучення своїх партнерів і постачальників до концепції етичного ведення бізнесу».

Представники компаній так прокоментували підписання Декларації:

Сергій Яценко, Авіс Україна: «Ми вже робимо свій внесок в етичні закупівлі через запроваджені в компанії процедури — тому не було жодних роздумів щодо приєднання до ініціативи».

Наташа Василюк, Британська Рада в Україні: «Ми розділяємо цінності Декларації, оскільки основними принципами наших закупівель є прозорість, політика рівних можливостей і співвідношення ціни і якості».

Андрій Стогній, GSK Україна: «Корпоративна соціальна відповідальність та етичні принципи є ключовими в діяльності компанії на глобальному рівні і національному рівні. Приєднуючись до підписання декларації, ми разом з іншими компаніями зможемо робити більше для впровадження цих принципів в Україні».

Олександр Сахаренко, Грейлінг Україна: «Ця подія є непересічною, оскільки вона демонструє, що Україна відповідає світовим тенденціям підвищення уваги до етики ведення бізнесу. Як міжнародна компанія, ми і надалі будемо пропагувати її серед наших клієнтів».

Олександр Толкач, ДТЕК: «В процесі розвитку компанії ми зрозуміли, що будувати свою діяльність згідно з принципами прозорості і етики — це не просто «вислів», а життєво необхідні для компанії кроки, які зміцнюють її зв’язки зі своїми партнерами».

Андрій Бублик, Кока-Кола Беверіджиз Україна: «Сталий розвиток неможливий без відповідальних закупівель — від цього виграють як компанії, так і споживачі. Підписана Декларація – це відповідальність, яку ми беремо на себе перед українським суспільством».

Володимир Заболотний, Міжнародний інститут бізнесу: «Ми віримо, що бізнес, заснований на етичних цінностях та принципах є більш конкурентоспроможним. Оскільки місією інституту є створення цінностей для суспільства, бізнесу та особистостей, то ми не лише навчаємо етичним принципам та соціально відповідальному бізнесу, а й впроваджуємо їх у життя».
Олег Проживальський, МТС Україна: «Підписання декларації є для нас закономірним, тому що ми вже не один рік застосовуємо у своїй діяльності міжнародні стандарти якості та екологічного менеджменту. Ми досить далеко просунулися в цій сфері і готові ділитися своїми досвідом і напрацюваннями, щоб все більше компаній в Україні керувалися принципами відповідального вибору партнерів».

Олександр Бойко, Ново Нордіск Україна: «Ведення етичного бізнесу є невід’ємною складовою конкурентоспроможності кожної компанії, яка вважає себе лідером. Наші принципи і філософія повністю відповідають змісту Декларації».

Клавдія Шевелюк, Правова група «Павленко і Побережнюк»: «Ми працюємо в напрямку розвитку співпраці з державою, суспільством і захисту навколишнього середовища. Підписання Декларації дозволить зробити наш внесок більш вагомим».

Балаш Ярабік, Pact: «Серед громадських організацій, наші етичні стандарти – доволі високі, наша інструкція із закупівель – одна з найкращих в громадянському суспільстві, заснована на стандартах США і ЄС. Ми плануємо робити ще більше, саме тому ми підписуємо цю Декларацію».

Денис Бродський, Platinum Bank: «Підписання декларації є важливим і свідомим кроком прийняття публічних зобов’язань. Ми багато зробили для розвитку відповідальних практик в банку і наступним кроком є заохочення наших постачальників до запровадження етичних принципів роботи».

Зузанне Декер, ПроКредит Банк: «Ми раді, що вже зібралося 17 компаній однодумців, і ми сподіваємося, що це стане хорошим початком у напрямі до усунення непорозумінь під час ведення бізнесу і здійснення закупівель».

Максиміліан Еггер, Siemens: «Декларація повністю відповідає нашим внутрішнім процесам, кодексу поведінки та іншим корпоративним документам, в тому числі декларації про цінності, де йдеться про нашу відповідальність та готовність здійснювати етичні та відповідальні дії. Ми виступаємо за «чистий» бізнес».

Людмила Кречмер, Українська асоціація зв’язків з громадськістю: «Підписання Декларації є продовженням введення Кодексу професійної етики. Ми сподіваємося, що ринок PR послуг прийде до відкритих відносин з клієнтами, партнерами, працівниками завдяки цій Декларації».

Артем Хачатурян, АО «ПЛАСКЕ»: «Ми приєдналися до ініціативи відповідального партнерства, оскільки прагнемо зробити наш внесок в сталий розвиток України, а також обмінятися досвідом в пріоритетному для нас напрямку соціальної відповідальності».

Під час заходу було презентовано публікацію «Сталі закупівлі – новий формат для соціально відповідальних компаній». Детальніше — www.csr-ukraine.org

З додаткових питань, звертайтесь до Центру «Розвиток КСВ»:
[email protected] або за тел. (044) 280 11 47.
Центр Развитие КСО, Общественная организация
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!