Алла Шлапак: До Великодня медики можуть вийти на страйк

13 квітня, 2011
На її переконання, різке зростання видатків більшості киян, яке жодним чином не балансується за рахунок державної та муніципальної підтримки, у найближчій перспективі цілком реально може призвести до масових акцій протесту.

«За останній рік киянам стало жити скрутніше, і це невтішна правда. Адже лише з початку цього року тарифи на теплову енергію в Києві зросли на 35%. Ліки у минулому році подорожчали на 4%, з продуктів харчування одні тільки овочі і фрукти зросли у ціні більш, як на 40%. А рівень оплати праці, при цьому, не тільки не підвищився, а став нижчим», — наголошує депутат.

Алла Шлапак нагадала, що вирівняти фонд заробітної плати столичних працівників бюджетної сфери, і мінімально забезпечити частину із них стимулюючими надбавками, вдалося лише завдяки внесенню змін до бюджету м.Києва. «Але, наскільки мені відомо, до медиків, наприклад, ці кошти надійшли не в повному обсязі. Я не здивуюся, якщо перед Великоднем вони вийдуть на вулиці з протестами», — зазначає Голова Комісії.

Нагадаємо, 24 лютого 2011 року, Київрада ухвалила зміни до міського бюджету. З 200,6 млн. грн., 186,8 млн. грн. позначені як «видатки на збереження середньої заробітної плати на рівні 2010 року», а безпосередньо на надбавки виділено лише 13,8 млн. грн. для всіх працівників бюджетної сфери.

Всупереч дорученню депутатського корпусу, КМДА до 7 квітня так і не підготувала другий етап змін до міського бюджету.

Цього року вилучення зі столичного до Державного бюджету перевищили 8 млрд. грн…
Рівень заборгованості із виплатою заробітної плати у столиці України сягає більше 150 млн. грн., Київ за останніми даними впевнено увійшов у трійку міст-боржників.
komisiya
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!