Експерт: Щоб вберегти туристів від халеп, МЗС варто брати приклад зі східного сусіда

14 червня, 2011
«Проведення роз’яснювальної роботи з цільовими групами може, з одного боку, допомогти вберегти самих подорожуючих, а з іншого — заощадить час та нерви представників українських консульських служб, на яких у випадках надзвичайних пригод за участі наших громадян, лягає тягар тяжб та достеменного з’ясування обставин», — пояснює Р.Бублик.

Експерт зауважив, що МЗС Російської Федерації нещодавно видало рекомендації для російських туристів щодо певних застережних заходів.

«Російський МЗС рекомендував громадянам РФ, котрі виїжджають за кордон, купувати медичну страховку, щоб уникнути проблем при отриманні медичної допомоги. Піти на такий крок зовнішньополітичне відомство Росії змусили інциденти, пов'язані з несплатою російськими громадянами витрат за надання їм медичної допомоги під час перебування за кордоном», — зазначив Р.Бублик.

Він констатував, що попри те, що до вирішення таких ситуацій досить оперативно підключаються консульські служби відповідної країни — допомогти у врегулюванні суперечок фінансового характеру, до яких, зокрема, належить ухилення від плати за надану медичну допомогу, вони не в силі.

«Безперечно, консульства зобов’язані опікуватися своїми громадянами, які перебувають на території чужих держав та потрапили у неприємність. Проте, коли такі ситуації відбуваються з вини самих громадян – консульства просто безсилі», — наголошує Р.Бублик.

В той же час, за словами експерта, подібні прикрі ситуації можна попередити ще до виїзду громадянина закордон.

«Такою профілактикою мали б займатися турфірми та й самі громадяни, однак, на жаль, бажання заощадити кошти часто змушує і одних, і других нехтувати елементарними застережними заходами на кшталт оформлення якісної страховки. Тому, на цю проблему має звернути увагу МЗС як найбільш зацікавлений у недопущені таких ситуацій державний орган», — пояснює Р.Бублик.

Він наголосив, що надавши майбутньому туристу вичерпну інформацію про можливі небезпеки та шляхи їх уникнення, можна попередити чимало неприємних пригод.
finshop
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!