Асоціація виробників мінеральних та питних вод України взяла участь у галузевих виставках

26 квітня, 2013

10 квітня 2013 Асоціація виробників мінеральних та питних вод України взяла участь одразу у двох галузевих заходах: семінарі «Натурпродукт. Спосіб заробити або турбота про споживача» і дискусійному круглому столі «Упаковка, як основа успішного бізнесу у виробництві і продажі продукції», що проходили у Києві в приміщенні виставкового центру «КиївЕкспоПлаза».

В рамках виставки «ПродЕкспо. Хлібопекарська & Кондитерська індустрія», аналітичним галузевим журналом «FOOD UA. Продукти України» було ініційовано проведення семінару «Натурпродукт. Спосіб заробити або турбота про споживача». Інтерес до теми обумовлений популярними нині маркуваннями на продуктах харчування, наприклад, «органічний продукт», за які виробник і, відповідно, покупець мають доплачувати. Так от, чи варто воно того? Виробники та організації, що займаються даною сертифікацією, обмінялися досвідом, думками та корисною інформацією.

Оскільки, з першого погляду, до води в плані натуральності питань бути не повинно, Бамбура Оксана Федорівна, представник Асоціації виробників мінеральних та питних вод України, у своєму виступі «Як розпізнати натуральну природну мінеральну воду» висловила стурбованість, що далеко не вся вода на нашому ринку, яка має назву «природна» або  «джерельна» виробляється у відповідності до встановлених у світі норм, а стандарти на мінеральну бутильовану воду так досі і не приведені у відповідність  до Европейських. Проте, споживання води, як і культура пиття, в Україні поступово зростають, хоча, в порівнянні з, наприклад, ОАЕ, де одна людина споживає в середньому 256 літрів бутильованої води на рік, в Україні цей показник становить 42 літри. «Природна вода — видобувається з природних джерел з мінімальним втручанням людини з процес упаковування», — додала Оксана Федорівна.

У той же день, в приміщенні «КиївЕкспоПлаза» проходила Міжнародна виставка продукції пакувальної індустрії «Пак Експо 2013». Вироблена вода у пляшках має бути доставлена ​​споживачеві в незмінному вигляді, тому питання якісної упаковки та вимог до неї актуальне для виробників. Саме такі питання обговорювалися за дискусійним круглим столом «Упаковка, як основа успішного бізнесу у виробництві і продажі продукції», який був організований Клубом Пакувальників України в рамках виставки, і не були залишені без уваги Асоціації виробників мінеральних та питних вод України.

У конференц-залі зібралися представники компаній, що виробляють упаковку, виробників продукції, а також експерти галузі. Представник мережі супермаркетів «Караван» розповів про вимоги, які пред'являють торговельні мережі до упаковки, а Сергій Петренко з компанії «Техноком», про можливість введення до складу полімерів, які використовуються для виготовлення полімерних пакетів, оксі-біорозкладних добавок. Оскільки проблема можливої заборони на використання виробів з полімерів, зважаючи на тривалість розпаду, існує, то дане нововведення може змінити її позиціонування.

 Крім обміну досвідом, метою проведення галузевих виставок є налагодження контактів, тому представники Асоціації виробників мінеральних та питних вод України та Клубу Пакувальників України обмінялися контактами і висловили взаємні побажання з приводу подальшої співпраці.

Noblet Media CIS, ООО
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!