Відкритий міжнародний семінар «Збережемо клімат разом».

14 травня, 2013

У квітні 2013 року виповнилось чотири роки з моменту підписання Угоди про купівлю-продаж одиниць установленої кількості викидів парникових газів в рамках Кіотського протоколу між Японською організацією розвитку нових енергетичних та промислових технологій (НЕДО) та Державним агентством екологічних інвестицій України. Україна і Японія стали одними з перших держав, які розпочали співпрацю у цій сфері. На момент підписання двостороннього договору у світовій практиці не було досвіду впровадження зовнішніх економічних механізмів Кіотського протоколу.

Спільна наполеглива робота урядів обох країн сприяла погодженню переліку проектів за Схемою Зелених Інвестицій та розподілу коштів, отриманих від продажу одиниць установленої кількості, на їх реалізацію. На сьогодні у 24 регіонах України реалізується 529 проектів з енергозбереження у закладах соціальної сфери та 6 великомасштабних проектів.

За результатами впровадження проектів з використання японських технологій, для певної частини населення Луганської області буде вирішено питання питної води, для жителів Донецької області — якісного опалення, в Київському метрополітені з’являться нові потяги, а службовці Міністерства внутрішніх справ будуть нести службу на надсучасних гібридних автомобілях «Тойота “Пріус”».

Головною метою кожного з проектів є скорочення викидів парникових газів, впровадження новітніх високоефективних технологій, впровадження відновлювальних та альтернативних джерел енергії та забезпечення енергонезалежності України в цілому.

Важливим кроком у низці заходів в рамках реалізації проектів за схемою зелених інвестицій стане реалізація міжнародного проекту «Проведення семінарів (тренінгів) із запрошенням японських фахівців для технічних консультацій, діагностування місцевого енергозбереження та іншого, що стосується захисту навколишнього природного середовища» за підтримки японської компанії НЕДО, Українсько-японського центру НТУУ «КПІ».

Час проведення: з 31 травня по 18 червня 2013 року.

Проект проходитиме у форматі відкритих семінарів в рамках загального міжнародного заходу «Збережемо клімат разом».

В рамках зазначеного проекту будуть проводитись одноденні регіональні семінари – тренінги та міжнародний відкритий семінар у Києві. Передбачається, що за умови залучення представників органів виконавчої влади, промисловості, підприємництва, наукових установ та засобів масової інформації, проведення заходу значною мірою сприятиме формуванню екологічної свідомості, а також просуванню в Україні сучасних енергоефективних та енергозберігаючих технологій.

Зокрема, з 31 травня по 07 червнявідбудеться низка регіональних семінарів:

31 травня — «Енергозбереження в будівництві» (Харків, готель «Національ»);

03 червня — «Енергоефективність у промисловості» (Донецьк, готель «Ліверпуль»);

05 червня — «Енергоефективність в енергетиці» (Хмельницький, готель «Центральний»);

07 червня — «Енергоефективність у сільському господарстві» (Івано-Франківськ, готель «Станіславів»).

З 12 до 14 червняв Києві, у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза», відбудеться триденний міжнародний відкритий семінар «Збережемо клімат разом». Цей широкомасштабний проект покликаний привернути увагу влади та всіх зацікавлених сторін до нагальних питань в сфері екології та запобігання зміні клімату.

Захід спрямовано на популяризацію японських енергозберігаючих екологічних технологій, удосконалення законодавчої бази України для реалізації концепції сталого розвитку, сприяння впровадженню сучасних енергозберігаючих екологічних технологій, обмін досвідом та популяризацію сучасних знань у сфері запобігання зміні клімату та адаптації до неї.

Формат заходу передбачає спеціалізовану експозицію інноваційних технологій в галузі енергозбереження; семінари-тренінги із залученням японських експертів з питань національної системи інвентаризації ВПГ, адаптації до зміни клімату, енергозбереження у будівництві, енергетиці, металургії, сільському господарстві; круглі столи за участю представників країн-донорів та міжнародних організацій, а також органів влади (центральних, регіональних).

Захід включає у себе наступнісемінари:

12 червня — «Застосування методів енергетичного менеджменту з метою підвищення ефективності енерговикористання»;

13 червня — «Енергетичний аудит: прилади, приклади, методи розрахунку»;

14 червня — «Енергоефективність у будівлях — приклади енергоефективних заходів»; «Енергоефективність у комунальному секторі — приклади енергоефективних заходів».

На завершення міжнародного проекту«Збережемо клімат разом» відбудеться заключний дводенний семінар:

17-18 червня— «Технології горіння та утилізації теплоти. Практичні приклади у промисловості»; «Технології горіння та утилізації теплоти. Практичні приклади на електростанціях».

В рамках семінарів-тренінгів буде відбуватися діагностування функціональних характеристик японських технологій із захисту навколишнього природного середовища.

У роботі семінарів братимуть участь представники:

  • органів державного управління та місцевого самоврядування;
  • українських підприємств, на яких реалізовувались проекти гнучких механізмів Кіотського протоколу (великі гірничі, машинобудівні, металургійні, енергетичні, цементні підприємства);
  • японських та українських підприємств, які пропонують зелені та енергозберігаючі технології;
  • українсько-японського центру НТУУ «КПІ»; науково-дослідних інститутів; профільних асоціацій; громадських організацій; галузевих видань.

З докладною інформацією про семінар «Збережемо клімат разом» можна ознайомитись на сайті www.save-climate.org.ua.

Кучер Юлия
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!