ПАТ «Дніпропетровськгаз» закінчило 2014 рік зі збитком 61,15 мільйонів гривень

24 березня, 2015

ПАТ «Дніпропетровськгаз» 24 березня 2015 року провело чергові загальні збори акціонерів, на яких були присутні акціонери, що володіють 60,28% акцій. Фінансовим результатом господарської діяльності компанії у 2014 році є збиток у розмірі 61,15 млн. грн.

За результатами 2014 року ПАТ «Дніпропетровськгаз» протранспортувало 2млрд. куб. м природного газу, що на 210 млн. куб. м (9,2%) менше, ніж у 2013 році. Саме це стало причиною недоотримання ПАТ «Дніпропетровськгаз» запланованої тарифної виручки у сумі майже 65 млн. грн. Ускладнюють становище і здорожчання як мінімум удвічі матеріалів та обладнання, які компанія закуповує для забезпечення поточної діяльності. Все це призвело до значного збільшення витрат компанії, при цьому розміри надходжень, навпаки, скоротилися.

«Аби уникнути проблем з утриманням газопроводів у належному стані, необхідно витрачати значно більшу суму, ніж закладено в тарифах. Уминулому році вартість газу зросла більш, ніж на 50% для всіх категорій споживачів, а вартість його транспортування збільшилась лише на 17%, — коментує заступник Голови Правління з фінансово-економічних питань Ганна Улько. — Держава, в особі НКРЕКП, при формуванні тарифів не враховує інфляційні процеси, здорожчання матеріалів та збільшення затрат на енергоресурси.Це все призводить до витрат без фінансового підґрунтя».

Незважаючи на складне фінансове становище, компанія у 2014 році повністю виконала плани з реконструкції, модернізації та розвитку газотранспортної системи області на суму майже 20 млн. грн. На встановлення побутових лічильників газу направлено близько 19 млн. грн.Завдяки сучаснійдіагностиці стану газопроводів, виявленню технічних порушень, незаконних підключень до системи газопостачання, компанія скоротила втрати природного газу на 22,8 млн. куб. м на суму 134,5 млн. грн.

Зарезультатамифінансової діяльності за 2014 рік середньомісячна заробітна плата по ПАТ «Дніпропетровськгаз» становить 3500 гривень, що на 40% менше від середньої заробітної плати по галузі. Низький рівень оплати праці став причиною переходу висококваліфікованих спеціалістів на більш високооплачувану роботу. При формуванні тарифів на транспортування та постачання природного газу, які будуть діяти з 1 квітня 2015 року, НКРЕКП не передбачила збільшення їх складової на оплату праці.

Основними акціонерами ПАТ «Дніпропетровськгаз», відповідно до зведеного облікового реєстру власників цінних паперів є ПАТ НАК «Нафтогаз України» — 25 % статутного капіталу та ПрАТ «Газтек» — 50,85% статутного капіталу.

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!