ПАТ «Дніпропетровськгаз» попереджає про випадки шахрайства під час установки лічильників

20 березня, 2015

За останній місяць кількість заяв від населення на встановлення лічильників газу за власні кошти зросла майже втричі. Так, у січні та лютому 2015 року спеціалістами відділу обслуговування клієнтів ПАТ «Дніпропетровськгаз» було прийнято 316 заяв, а за 19 днів березня отримали 455 заяв. Причиною таких масових звернень стало рішення НКРЕКП щодо підвищення ціни на природний газ для побутових споживачів з 1 квітня 2015 року.

Ажіотажем, що виник навколо питання встановлення лічильників, користуються шахраї. Усе частіше на під’їздах багатоквартирних будинків та на інформаційних дошках у багатолюдних місцях з’являються оголошення про виконання такого виду робіт, та ще й за менші кошти. Безперечно ця пропозиція приваблює деяких споживачів, бо економічна криза в країні досить різко вдарила по кишенях соціально незахищених верств населення. Тому потенційні жертви шахрайських схем – це пенсіонери та люди з низькими доходами.

Незаконний сценарій установки лічильника виглядає приблизно так: до помешкання потенційних клієнтів приходить «майстер» і пропонує встановити газовий лічильник по швидкій і спрощеній схемі від імені газового господарства. Він переконує господарів житла укласти договір на виконання послуг, який не має жодного відношення до справжнього договору ПАТ «Дніпропетровськгаз». У результаті люди віддають гроші і тішаться з того, що їм вдалося заощадити та зникла потреба вистоювати довгі черги під час оформлення документів.

Насправді ж псевдо-майстер купує прилад, виконує його установку і зникає. Жодних дій з реєстрацією або оформленням в офіційній установі, він не робить. Коли потерпілі звертаються до нашої компанії, то ми пояснюємо, що схема установки газового лічильника стандартна, а спрощеної та швидкої не існує взагалі. А техніки-інженери, які виїжджають приймати роботу свого «псевдо-колеги», виявляють небезпечні порушення. Таким чином, споживачі втрачають кошти і наражають себе та своїх рідних на небезпекупри користуванні газовими приладами.

ПАТ «Дніпропетровськгаз» звертається до споживачів з проханням бути уважними при укладанні договорів, які стосуються газового обладнання, і уважно вивчати зміст документів до їх підписання. «Довіряти будь-які дії, пов'язані з газовим обладнанням, необхідно тільки перевіреним компаніям, тому виконання робіт не професіоналами не дає гарантію дотримання діючих норм і правил і може спричинити додаткові витрати при оформленні встановлених ними лічильників та інших газових приладів», — уточнила перший заступник Голови Правління – головний інженер Тетяна Бузовська.

Вкотре звертаємо увагу, що всі співробітники ПАТ «Дніпропетровськгаз» мають при собі службові посвідчення, які вони зобов'язані пред'являти жителям до початку робіт. А отримати інформацію щодо проведення в даний час робіт і про фахівців, які їх виконують, наші клієнти можуть зателефонувавши до свого газового господарства.

Усю інформацію з питання встановлення газового лічильникаможна знайти на офіційному сайті ПАТ «Дніпропетровськгаз» dp.104.ua.

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!