У 2015 році ПАТ «Дніпропетровськгаз» безкоштовно повірило більше 15 тисяч лічильників газу

22 липня, 2015

За І півріччя 2015 року працівники ПАТ «Дніпропетровськгаз» провели 15269 безкоштовних планових повірок побутових лічильників газу та 424 позапланових. При цьому було зафіксовано 117 втручань споживачів в роботу лічильників газу. Своїми діями споживачі завдали збитків державі на суму понад 265 тис. грн.

Планові повірки лічильників передбачені нормами чинного законодавства і проводяться нашим підприємством спільно з ДП “Дніпростандартметрологія”. Крім того, у своєчасній повірці лічильника зацікавлені і самі споживачі. Адже справний прилад обліку — це оплата тільки за фактично використаний обсяг природного газу.

Після того, як уряд одномоментно підвищив ціни на газ майже у 6 разів, споживачі намагаються правдами і неправдами заощадити на блакитному паливі. Так, при проведенні планових повірок, наші фахівці виявили 117 втручань в роботу лічильників з метою зменшення показників реально спожитого газу. Враховуючи, що населенню постачається природний газ вітчизняного видобутку по регульованим державою цінам, збиток від таких дій, в першу чергу, завдається державі і становить вже понад 265 тис. грн.

За виявленими фактами втручання складаються акти, відбувається відключення нелегальних споживачів, з яких стягують заподіяні державі збитки. Розрахунок суми збитків відбувається індивідуально для кожного окремого випадку і залежить від кількості прописаних у приміщенні людей, кількості підключених газових приладів, розміру опалювальної площі, дати останнього контрольного зняття показань лічильника співробітником ПАТ «Дніпропетровськгаз». Такі розрахунки проводяться згідно з п. 2.1 Постанови НКРЕ від 29 травня 2003 року № 475 «Про затвердження Порядку відшкодування збитків, завданих газопостачальній або газотранспортній організації внаслідок порушення споживачем природного газу Правил надання населенню послуг з газопостачання».

«Винахідливість наших клієнтів, які намагаються обдурити державу в особі газового господарства, як показує практика, безмежна. Але, бажаючим заощадити на оплаті потрібно пам'ятати, що працівники газового господарства знають все про існуючі способи обману, — говорить заступник Голови Правління з постачання та обліку газу Павло Іотов. — При цьому, крім порушення закону та крадіжки газу, «горе-споживачі» наражають себе та оточуючих на смертельну небезпеку. Порушення правил безпеки та самоуправство призводять до незворотних наслідків, жертвами яких стають самі ж домовласники.»

Справність приладів обліку газу та їх вимірювальні характеристики, відповідно до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність», необхідно перевіряти кожні п'ять чи вісім років, залежно від типу приладу. За терміном повірки повинні стежити дві сторони: як представники газового господарства, так і споживачі. Періодична повірка та технічне обслуговування, пов'язане з такою повіркою, проводиться безкоштовно для споживача. В період відсутності лічильника оплата за газ нараховується за середніми показниками обсягів споживання відповідно до показників аналогічного періоду минулого року.

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!