Позиція АППУ щодо невідкладного зменшення податкового навантаження не почута

21 липня, 2015

На жаль, позиція Асоціації платників податків України не почута в частині невідкладного зменшення податкового навантаження

Незрозумілим для громадськості є те, чому найближчим часом не планується зменшення податкового навантаження на малий та середній бізнес, яке в даний час є важким тягарем для підприємців. Не важко порахувати скільки платить податків сьогодні підприємець – платник єдиного податку, наприклад,  другої групи, маючи тільки одного працівника і виплачуючи йому мінімальну заробітну плату.    

Так, лише при виплаті мінімальної заробітної плати у розмірі 1218 гривень підприємець, як платник єдиного податку, крім цього податку в розмірі 243,6 грн. та єдиного соціального внеску у сумі 422,65 грн., сплачує також єдиний соціальний внесок на доходи, виплачені працівникам, який (з урахуванням другого класу ризику) на одного працівника складає майже 500 гривень на місяць.

Крім того, коли підприємець – платник єдиного податку виступає ще і  як податковий агент, він повинен нараховувати, утримувати та перераховувати до бюджету податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) з виплачених доходів фізичним особам, а також військовий збір. При виплаті мінімальної заробітної плати ПДФО з доходу, нарахованому лише одному працівнику, складатиме 176,13 грн., а військовий збір -  18,27 гривні.

Проста арифметика показує, який тягар несе на собі підприємець – у даному випадку сплата до відповідних бюджетів та фондів складе близько 1360 гривень на місяць. І стає зрозумілим, що така система не сприяє прозорому веденню бізнесу в державі та призводить до його руйнування.

Тому, Асоціація платників податків України наполягає на врахуванні Міністерством фінансів України позиції щодо  невідкладного внесення змін до чинного законодавства в частині зменшення податкового навантаження на доходи підприємців. Тільки тоді можливо щось говорити про легалізацію заробітних плат і формування сприятливого бізнес-середовища.

Маємо надію, що позиція Асоціації платників податків України та малого і середнього бізнесу буде не тільки почута, а і в найближчий час вирішена. 

Мирошник Юлия Владимировна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!