ОТП Банк підбиває підсумки першого кварталу 2016 року

28 квітня, 2016

Завдяки послідовній реалізації комплексу заходів з нейтралізації наслідків економічного спаду і загальної соціально-політичної напруги за підсумками першого кварталу 2016 року ОТП Банк зафіксував позитивний фінансовий результат у розмірі 327,3 млн грн.

Перш за все, в 1-му кварталі 2016 року ОТП Банк продовжував вести прибуткову операційну діяльність. Чистий процентний дохід АТ «ОТП Банк» в звітному періоді склав 779,1 млн грн, що на 38,4 млн грн більше результату роком раніше (740,7 млн грн). Чистий комісійний дохід ОТП Банку в звітному періоді склав 174,2 млн грн, на 42,5 млн грн поліпшивши результат аналогічного періоду минулого року.

В умовах підвищених системних ризиків на банківському ринку ОТП Банк послідовно дотримувався виваженої кредитно-фінансової політики, спрямованої на збереження балансу активів і зобов'язань, а також високих показників капіталізації.

Активи ОТП Банку за підсумками 1-го кварталу 2016 року склали 22,7 млрд грн.

За загальним депозитним портфелем ОТП Банку в 1-му кварталі зафіксовано незначний приріст на 463 млн грн до 18,8 млрд грн. Зокрема, по залишках на рахунках фізичних осіб зафіксовано приріст на 571 млн грн до 9,3 млрд грн; обсяг коштів юридичних осіб склав 9,5 млрд грн.

За результатами першого кварталу загальний кредитний портфель ОТП Банку збільшився на 1,5 млрд грн до 27,2 млрд грн, більше ніж на 3 млрд грн перевищивши показник аналогічного періоду минулого року (24 млрд грн). Обсяг кредитів та заборгованості юридичних осіб за звітний квартал збільшився на 1,3 млрд грн і сягнув 16,8 млрд грн. Обсяг кредитів, виданих фізичним особам, склав 10,5 млрд грн, продемонструвавши приріст на 145 млн грн в порівнянні з попереднім кварталом.

«Не дивлячись на те, що банківський бізнес — це ставка на макроекономіку, результати першого кварталу красномовно свідчать про те, наскільки міцну основу може бути створено для бізнесу, аби протистояти макроекономічним тенденціям. Отримавши ясний знак довіри з боку акціонера, яким можуть заручиться далеко не всі учасники ринку, зі свого боку ми доклали всіх зусиль, щоб стабілізувати співвідношення витрат і доходів, а також зміцнити довіру наших клієнтів», — зазначив Тамаш Хак-Ковач, Голова Правління АТ «ОТП Банк».

Регулятивний капітал Банку на кінець 1-ого кварталу склав 1,75 млрд грн (за нормативної вимоги не менше 120 млн грн). Показник поточної ліквідності Банку склав 64,43%, значно перевищивши норматив, встановлений НБУ (40%).

Volodchenko Yulia
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!