ПАТ «Дніпропетровськгаз» до кінця року встановить понад сотню будинкових лічильників

4 травня, 2017

Станом на 1 травня 2017 року завдяки встановленню 627 будинкових лічильників газу ПАТ «Дніпропетровськгаз» забезпечило облік блакитного палива у майже 30 тисяч споживачів регіону, які мають лише газові плити. Загалом до кінця цього року інвестиційною програмою компанії-2016 передбачено оснастити багатоповерхівки в області ще понад сотнею таких приладів.

Відповідно до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» із 1 січня 2018 року споживачі зможуть використовувати газ лише за умови його обліку. Щоб забезпечити в терміни встановлення лічильників усім споживачам, державний регулятор НКРЕКП затвердив в інвестиційній програмі ПАТ «Дніпропетровськгаз» на 2016 рік майже 21 млн. грн. для оснащення будинковими лічильниками багатоповерхівки, де мешканці використовують газ лише для приготування їжі. Окрім того, держрегулятором був затверджений перелік будинків, де передбачене встановлення таких приладів. Загалом на Дніпропетровщині було визначено 739 об’єктів, 85% з яких компанія вже забезпечила загальнобудинковими лічильниками.

«На жаль, деякі зі споживачів відмовляються від встановлення безкоштовних лічильників за кошт нашої компанії. У такому випадку вони мають право встановити індивідуальний лічильник за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством (згідно з Постановою КМУ №46 від 27.01.2016 року), адже вже з наступного року почне діяти заборона надавати газ на об’єкти, де він не обліковується», — говорить директор з капітального будівництва ПАТ «Дніпропетровськгаз» Оксана Чорноморченко.

На кінець березня цього року в Дніпропетровській області вже майже 19 тисячам споживачів зроблені нарахування за показаннями будинкових приладів. Пораховані цифри демонструють реальне споживання палива, яке в середньому вище за встановлені норми. Однак, в кожному окремому випадку такі дані можуть відрізнятися. Для прикладу, середнє споживання газу на людину після встановлення приладу обліку на будинку по вул. Ціолковського у місті Жовті Води, становить 4,11 куб. м. газу. У той же час, як у місті Кам’янське нарахування у мешканців будинку по вул. Глаголєва становить 14,08 куб. м. газу на особу.

Отож, завдяки будинковому лічильнику споживачі можуть бачити своє реальне споживання та контролювати його. Для цього мешканці будинку можуть щомісяця отримувати роздруківку з показаннями будинкового лічильника. Якщо, на їх думку показання є високими, слід звернути увагу на можливий факт незаконного використання газу в будинку чи порушень правил безпеки газопостачання шляхом обігріву приміщення газовою плитою, незаконного встановлення додаткових газових приладів тощо. У цьому випадку, споживачам слід повідомляти ПАТ «Дніпропетровськгаз» про такі факти.

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!