Мобільність для мегаполісів: майбутнє Bosch – у «розумних» містах

6 липня, 2017

Боксберг, Німеччина – Bosch стає постачальником послуг мобільності для конурбацій.  У майбутньому компанія ще більше зосередиться на розробці та впровадженні рішень для мобільності у «підключених», «розумних» містах.  Попит на концепції інтелектуальної мобільності для міського середовища швидко зростає в усьому світі.  Мегаполіси планети переповнені.  У багатьох існує загроза загального транспортного колапсу.  Все більше і більше людей живуть у містах або житимуть там у майбутньому.  До 2050 року у мегаполісах мешкатиме більше шести мільярдів людей, що вдвічі більше, ніж сьогодні.  До того часу міський трафік збільшиться втричі.  У 2050 році близько двох третин населення землі буде проживати в конурбаціях, продовжиться ріст міської урбанізації, що призведе до зростання кількісті пов’язаних з цим проблем.

Збільшення кількості людей в обмеженому просторі також означатиме збільшення трафіку, а отже, і підвищення рівня забруднення, зменшення зеленого простору, збільшення шуму та збільшення часу, проведеного у транспорті.  "Завдяки технологічним рішенням, Bosch може допомогти поліпшити якість життя в мегаполісах та конурбаціях. Головним засобом досягнення цієї мети є мобільність без шкідливих викидів, без стресів та аварій", – говорить д-р Рольф Буландер, член правління Robert Bosch GmbHта голова правління бізнес-сектору «Mobility Solutions». З точки зору бізнесу, «розумні» міста є напрямком розвитку для постачальника технологій і послуг.  У період до 2020 року ринок «розумних» міст щорічно зростатиме на 19 відсотків, досягнувши обсягу 700 мільярдів євро. За останні два роки компанія Bosch подвоїла обсяг продажів у цьому секторі.

Сьогодні: перевантажені дороги та забруднене повітря

Час, згаяний на пошуки місця для паркування, неефективна поставка товарів до кінцевого пункту призначення (проблема «останньої милі»), переповнені приватними автомобілями дороги – все це вже є нагальними проблемами мобільності у багатьох великих містах.  "Для мешканців міста перевантажені дороги – звична історія.  Ніякого прогресу.  Настав час використання можливостей «підключеності» для розвитку «розумного» міського трафіку", – говорить пан Буландер.  У майбутньому жодний мегаполіс не обійдеться без «розумного» трафіку та нової моделі мобільності.  "Ми рухаємося від міста, орієнтованого на автомобіль, до ідеї мобільності, яка є одночасно розумною і мультимодальною", – додає він.

Завтра: мобільність без шкідливих викидів, стресів та аварій

На заході Bosch Mobility Experience у Боксберзі компанія Bosch демонструє, як вона формує міську мобільність: "Наші зусилля, спрямовані на створення міського середовища, вільного від шкідливих викидів, стресів та аварій, пов'язані з трьома технологічними досягненнями", – говорить пан Буландер. Основна задача Bosch полягає у тому, щоб дістатися з пункту «А» до пункту «Б» без стресу.  Щоб досягти цього навіть у метушні мегаполісу, громадський транспорт, автомобілі, безпілотні автотранспортні засоби та автомобілі для перевезення вантажу, а також інші види транспорту повинні бути пов’язані один з одним.  Іншими словами, всі транспортні засоби в місті повинні бути «підключені» один до одного.  "Мультимодальні послуги мобільності, які користувачі можуть замовити за допомогою лише декількох кліків комп’ютерної мишки, відіграватимуть важливу роль у зменшенні заторів".

Зростаюча автоматизація міського руху також призведе до підвищення безпеки та зменшення кількості нещасних випадків.  Навіть зараз система Bosch для контролю стабільності мотоцикла (MSC) забезпечує свого роду електронний контроль стійкості (Electronic Stability Control, ESC) мотоциклів. Антиблокувальна гальмівна система (ABS) для електронних велосипедів, яка нещодавно була вперше представлена, також може бути важливим елементом для збереження життя в критичних ситуаціях.  "Підключення автомобілів, двоколісних транспортних засобів, а також інших учасників дорожнього руху та інфраструктури може допомогти зменшити кількість нещасних випадків та аварій і, таким чином, врятувати життя.  Особливо на ринках, що розвиваються, учасники дорожнього руху, такі як водії двоколісних транспортних засобів, наражаються на ризик", – розповідає пан Буландер.  Одним з рішень Bosch, розроблених для вирішення цього питання, є цифровий щит для мотоциклістів.  А в надзвичайних ситуаціях аварійна система «eCall», розроблена спеціально для мотоциклів, може врятувати життя людей.

Електромобілі та двигуни внутрішнього згоряння для поліпшення якості повітря

Якість повітря, особливо в конурбаціях, залишається важливою проблемою. Тому Bosch ставить собі за мету створити транспорт з низьким рівнем шкідливих викидів.  "У містах майбутнього як електромобільність, так і двигуни внутрішнього згоряння будуть частиною рішення", – говорить пан Буландер.  Компанія інвестує багато коштів, щоб зробити всі силові агрегати придатними для використання у майбутньому.  Навіть зараз розробка компанією Bosch електромотоциклів робить її лідером на ринку електродвигунів для найсучасніших в світі електронних транспортних засобів.  По дорогах Китаю пересувається понад 200 мільйонів e-скутерів, і силові агрегати Bosch також відіграють в цьому важливу роль.  Для легких дво-, три- та чотириколісних електричних транспортних засобів Bosch розробила компактну трансмісійну систему (систему силових агрегатів), яка може приводити в дію двоколісні транспортні засоби, такі як E-Schwalbe та невеликі чотириколісні транспортні засоби e.Go (електричні засоби).  Більше того, доставка посилок у великих містах стає дедалі більш електрифікованою.  Німецька компанія Deutsche Post DHL, що спеціалізується на послугах доставки, вже йде попереду використовуючи вуличні скутери (Streetscooter), які також оснащені компонентами силового агрегату Bosch.  Окрім розвитку електромобільності в усіх класах і сегментах автомобільного транспорту, компанія працює над подальшим удосконаленням двигуна згоряння.  Bosch витрачає половину свого бюджету, призначеного для науково-дослідницьких та проектних робіт, на захист навколишнього середовища та збереження ресурсів.  Загалом, ця сума сягає приблизно 3,5 мільярда євро.

Комплект рішень для "розумних" міст

Вже зараз Bosch втілює в життя 14 проектів, пов'язаних з «розумними» містами, серед яких міські проекти в Сінгапурі, Сан-Франциско, Берліні та Гамбурзі.  Сім проектів включають рішення для мобільності міст.  Окрім «підключеного» паркування та управління автопарком, ці рішення також передбачають електромобільність та мультимодальні перевезення.  Останньою угодою Bosch про співпрацю у цій галузі є угода з китайським містом Тяньцзінь.  Заявлена мета цієї співпраці полягає у тому, щоб зробити це портове місто «розумним» містом. 

Бізнес-сектор Bosch «Mobility Solutions» зростає втричі швидше, ніж ринок

У своєму перетворенні на постачальника послуг міської мобільності компанія користується одночасно своїм технологічним досвідом (як провідний світовий постачальник автомобілів) та своїм економічним впливом: 227 000 співробітників бізнес-сектору «Mobility Solutions» в усьому світі забезпечили у 2016 році обсяг продажів у розмірі 43,9 мільярда євро.  Цього року очікується зростання бізнес-сектору «Mobility Solutions» приблизно на 7 відсотків.  Це майже втричі швидше розвитку світового автомобільного виробництва.  "Ми розвиваємося швидше, ніж ринок, і, як постачальник автомобільних систем, залишаємося сильним і насамперед інноваційним партнером в автомобільній промисловості.  Окрім того, ми перетворюємося на провайдера послуг для кожного учасника дорожнього руху", – говорить пан Буландер.  Це також означає, що протягом року Bosch докладатиме більше зусиль в галузі досліджень та розробок в бізнес-секторі «Mobility Solutions».  До кінця 2017 року в цьому бізнес-секторі працюватиме 48 000 співробітників з науково-дослідних та конструкторських робіт, що приблизно на 4 000 більше, ніж на початку року. 

Пономаренко Ольга Олександрівна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!