З 16 січня реклама на радіо, ТБ та друкованих ЗМІ лише українською

16 січня, 2020

Закон містить різні норми з обов'язкового використання української мови, які вступають у силу в різні терміни. Національна рада з питань телебачення та радіомовлення повідомила, що з 16 січня чинними стануть норми щодо реклами.

У статті №32 Закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної” зазначається, що з 16 січня 2020 року вся реклама у ЗМІ має бути виключно українською мовою. 

Проте для закордонних телеканалів, радіостанцій та журналів, які ведуть мовлення однією чи кількома офіційними мовами ЄС, можливе розміщення реклами українською та цими мовами. Російська мова — не мова ЄС, до таких відносяться англійська та французька. 

Щодо реклами в онлайн-середовищі, статті, яка б регулювала це питання, в Законі немає. Зазначимо, що стаття 32 починається з формулювання, що мовою реклами в Україні є державна мова. У частині 4 статті 30 зазначено про суб'єктів електронної комерції, що надають послуги в Україні, які мають застосовувати українську мову “у разі поширення комерційного електронного повідомлення”, під визначення якого підпадають також рекламні повідомлення онлайн-магазинів та розсилки. 

 
Yulia Zakharova
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!