Як mobile self-checkout може допомогти роздрібним мережам після закінчення COVID-19

30 червня, 2020

В діджиталізованому світі очікування стало однією з найбільших проблем для людства. Економія часу та оптимізація процесів стали незамінними та найдорожчими. Якщо користувач заходить на сайт, який грузиться не миттєво, це змушує його покинути сторінку та звернутися до швидшої альтернативи. Схожа ситуація і в офлайновому світі, коли покупці змушені стояти в черзі на касу.

Після COVID-19, окрім небажання витрачати час на очікування, у людей з’явилося побоювання щодо близького контакту. В першу чергу, це загроза для супермаркетів, в яких майже неможливо уникнути цього явища, а не всі магазини мають можливість розширити площу. 

Запропонований інструмент, який врятує як і роздрібні мережі, так і покупців, -  mobile self-checkout. Спосіб сканувати смартфоном штрихкоди товарів, які автоматично завантажуються до телефону, платити онлайн, і забирати товари, не відвідуючи кас та не стоячи в черзі. 

Mobile self-checkout — це можливість вирішити проблему занепаду бізнесу та страху покупців, не втрачаючи прибуток та зручність покупок для постійних відвідувачів.

Yulia Zakharova
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!