Як зміняться продажі після карантину

26 травня, 2020

Тенденція реалізації продуктів та послуг однозначно змінилася, тому компаніям доведеться підлаштовуватися під нові правила ринку, які створили покупці під час пандемії. Розпочнеться свого роду змагання за споживачів з новими підходами та інструментами.

Благодійна сторона

Під час карантину багато компаній приймали участь в допомозі медикам з боротьбою COVID-19. Бренди говорили про це, ЗМІ підтримувало такі ініціативи. Покупці стали частіше обирати пропозиції у підприємств, які виявляли свою лояльність до складної ситуації, а отже й надалі вони будуть віддавати перевагу тим, хто все частіше долучається до благодійності.

Простота продажів

Компанії стикнулися з проблемою міжнародних та навіть міжміських ланцюгів поставок. Прогнозують, що торговельні мережі переформатують логістику у більш локальну, без необхідності у довготривалих перевезеннях.

Зміна пріоритетів

З карантином повністю змінився рейтинг найактуальнішої продукції. Якщо раніше люди купували більше одягу, косметики та дорогоцінностей, то зараз вони почали віддавати перевагу товарам, які забезпечують комфорт — домашній текстиль, спортивний інвентар, посуд. А замість витрачання коштів на ресторани, збільшилася зацікавленість до електронних інструментів для роботи та в особистих цілях.

Відновлення звичок

Для формування звички людині необхідно в середньому два місяці. Після карантину ще довгий період будуть відбуватися покупки, які були актуальними під час пандемії. Повертатися до звичної поведінки покупці будуть поступово, поєднуючи старі та нові поведінкові фактори.

Важливість спілкування

Частина компаній скоротила бюджети на маркетинг під час карантину, проте зараз надважливо повернути свою впізнаваність, щоб не зникнути з пам`яті покупців назавжди. Проте була і величезна частина брендів, яка підтримувала зв`язок зі своїми користувачами через рекламу та онлайн-спілкування, яке необхідно частково залишати, щоб бути поруч зі своєю аудиторією.

У будь-якому випадку бренди будуть вчитися новим підходам до цільової аудиторії, що дає шанс багатьом менш відомим компаніям зайняти вище місце у рейтингу, ніж було до карантину. Світу торгівлі відкрилися нові можливості.

 
Yulia Zakharova
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!