Підтверджено високий рейтинг надійності банківських вкладів КРИСТАЛБАНКу

24 березня, 2021

16 березня 2021 року рейтингове агентство IBI-Rating підтвердило високий рівень надійності банківських вкладів КРИСТАЛБАНКу  на  рівні «5» (відмінна надійність) та довгостроковий кредитний рейтинг банку за Національною рейтинговою шкалою на рівні uaAA-, прогноз рейтингу – у розвитку.

Рейтинг надійності банківських вкладів на рівні «5» (відмінна надійність) вказує на високу стабільність фінансової установи, банк вчасно розраховується зі своїми зобов‘язаннями відповідно до чинного законодавства ( у т.ч. вимог НБУ), має добру репутацію. Імовірність виникнення проблем зі своєчасним поверненням вкладу низька, оскільки банк малочутливий до впливу зовнішніх та внутрішніх факторів.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaAA характеризується дуже високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими або борговими інструментами. Знак «-» означає проміжний рейтинговий рівень відносно основного рівня.

Для проведення аналітичного дослідження та підтвердження кредитного рейтингу та рейтингу надійності банківських вкладів агентство IBI-Rating використовувало фінансову звітність АТ «КРИСТАЛБАНК» за 2017-2020 рр., планові показники діяльності банку, іншу необхідну внутрішню інформацію, а також інформацію з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Довідка:

АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «КРИСТАЛБАНК»– це перший в Україні банк, який було створено Фондом гарантування вкладів фізичних осіб зі статусом «Перехідного банку». У березні 2015 року банк позбувся статусу «Перехідного банку» та отримав повну банківську ліцензію на право здійснення всіх банківських послуг юридичним та фізичним особам в межах чинного законодавства. АТ «КРИСТАЛБАНК» відноситься до групи банків з приватним капіталом відповідно до критеріїв розподілу банків на групи, що затверджено НБУ.

Банк активно розвивається, збільшуючи клієнтську базу та фінансові показники. За підсумками 2020 року обсяг валюти балансу банку збільшився на 71%. Серед73банківських установ України АТ «КРИСТАЛБАНК» займає 42  позиціюза обсягом активів та 41 — за обсягом коштів клієнтів. 

Леся Лисун
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!