Навіщо контролер газової компанії фотографує ваш лічильник?

18 червня, 2021

Візит контролера газової компанії до споживача для перевірки даних лічильника – це обов’язкова процедура, яка проводиться кожні півроку. Контролери газової компанії працюють через мобільний додаток «104 ua. Контролери». Як діє ця система та для чого працівник Дніпропетровськгазу робить фотофіксацію при знятті показань лічильників – розповість контролер Кам’янського відділення АТ «Дніпропетровськгаз» Лілія Карпенко.

-Що таке інвентаризація показань лічильників і як вона відбувається?

-Нині Дніпропетровськгаз проводить масштабну інвентаризацію показань лічильників газу. Для того, щоб привести у відповідність суми нараховані до сплати до реального споживання, контролери проводитимуть фотофіксацію показань лічильників за допомогою мобільного додатку.


-Яким чином мобільний додаток допомагає контролеру в роботі?

-Я б сказала, що найбільший плюс роботи в додатку – це уникнення неточностей. Всі ми люди, припускаємось помилок, а тим паче, коли обробка даних відбувається в паперовому вигляді. З появою спеціального додатку людський фактор зменшено до мінімуму. Крім того, оператор особисто не вносить показання у білінгову систему, це робиться автоматично. По-друге, всі дані оперативно потрапляють в CRM, платформу 104.ua, клієнтські програми. До того ж, контролер, окрім показань лічильника у додатку фіксує модель лічильника, його розміщення, стан.

-Для чого контролер фотографує лічильник?

-Контрольна фотофіксація показань лічильників дозволяє уникнути будь-яких розбіжностей зі споживачем, а фактичні дані відображаються в особових рахунках клієнтів.

Крім показань, контролер також фіксує стан лічильника і пломби й заносить цю інформацію в додаток.

-Чи кожен лічильник мають перевіряти і як це визначається?

-Які лічильники слід перевірити – система автоматично визначає щодня. Наперед формуються критерії завдань-маршрутів, що залежить від таких факторів, як тривала відсутність контрольних показань, наявність заборгованості, заявочні перевірки (уточнення приладів, площі, перевірка відключень тощо).

Сам додаток – дуже зручний для контролера: там є маршрут з адресами, прізвищами клієнтів і номерами їх особових рахунків.

-Завдання від системи оновлюються щодня?

-Так, перед початком робочого дня контролер отримує завдання за маршрутом і розуміє обсяг роботи на день. Зазвичай контролер має знімати 40-50 показань лічильників на день, але в завданні, як правило, буває більше адрес, адже не за кожною адресою контролер може потрапити до лічильника. Додаток «104 ua. Контролери» — це не єдиний крок до автоматизації роботи контролерів. До послуг клієнтів також модеми, які самостійно дистанційно передають інформацію в автоматичному режимі.

-Яка роль споживача у процесі фіксації показань лічильників?

-Вся процедура контролю лічильника займає лічені хвилини. Все, що потрібно від споживача – це просто надати доступ контролеру до свого приладу обліку.

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!