Як підвищити енергоефективність будинку?

9 листопада, 2021

По-перше, необхідно визначити місця, де будинок втрачає тепло. Як правило, це системи вентиляції, вікна, перекриття, стеля, нещільні двері, неутеплені стіни та підлога.

Можна купити найдорожче газове обладнання але якщо будинок не утеплений і не енергоефективний, ніякої економії ви від нього не отримаєте.

По-друге, оцінити стан опалювальної системи. Якщо вашому котлу більше 15 років – він не буде заощадливе працювати.

Старе обладнання з часом втрачає ККД і споживає більше газу. З кожним роком збільшується зношеність теплообмінника, гідрогрупи, клапана, тож використання газу зростає. Після 15 років експлуатації котел втрачає близько 40% ККД, що позначається на цифрах у квитанціях узимку.

Тривалість життя котла залежить від його якісного сервісного обслуговування. У паспортах газових приладів вказується періодичність проведення технічного обслуговування, зазвичай – не менше одного разу на рік.

Якщо котел працює сезонно, технічне обслуговування проводять двічі на рік: перед початком опалювального сезону і після нього.

Котел деякий час не працює, тож у ньому можуть відбуватися процеси окислення або корозії теплообмінника та гідрогруп, може утворюватися вапняний наліт.

По-третє, можна встановити додаткове газове устаткування – кімнатні терморегулятори, модем для дистанційної передачі даних – з ними ви зможете контролювати витрати енергоносіїв та встановлювати оптимальну температуру у приміщенні.

АТ «Харківгаз» та АТ «Харківміськгаз» нагадують: заміну, встановлення, ремонт газового обладнання, його технічне обслуговування повинні виконувати спеціалізовані організації, що мають відповідні дозволи на роботи. Недотримання базових правил безпеки може призвести до витоків газу, втрати гарантії на газове обладнання, а в деяких випадках, «аматорство» призводить до наповнення газової системи будинку рідиною.

Ирина Грабо
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!