Аварійна служба Дніпропетровськгазу завжди на сторожі вашої безпеки

6 грудня, 2021

Ще змалечку кожному з нас розповідають про безпечне користування газом і про ситуації, коли необхідно телефонувати на 104, наприклад, запах газу або витік газу. На ці та інші виклики приїжджає аварійно-диспетчерська служба. Про особливості роботи АДС розповість майстер зміни аварійної служби АТ «Дніпропетровськгаз» Олександр Лозовий.

– Які функції виконує аварійно-диспетчерська служба?

– Основне завдання АДС – локалізувати та ліквідувати аварійні ситуації на газопроводах. Загалом в нашій області працюють 48 аварійно-диспетчерських бригад. Наші диспетчери приймають та обробляють аварійні заявки, які надходять на лінію «104». Після цього, не пізніше, ніж за 5 хвилин, ми виїжджаємо на виклик. Ми працюємо цілодобово, без перерв, вихідних та свят. У середньому ми робимо 170-180 виїздів на добу. Взимку, коли навантаження на газорозподільну систему збільшується, аварійно-диспетчерська служба може виконувати і понад 200-220 виїздів.

– У яких випадках необхідно звертатися до АДС?

– Викликати аварійно-диспетчерську службу 104 потрібно тоді, коли є підозра на витік газу в оселі, чи місці, де Ви знаходитеся, коли понизився чи підвищився тиск газу, коли без попереджень газової компанії блакитне паливо раптово зникло або з’явилося у газових приладах, а також коли стався вибух або пожежа на газопроводах. Крім того, якщо Ви помітили, що в роботу газових мереж втручаються сторонні особи, також необхідно телефонувати на «104». У будь-якому з випадків наші диспетчери зареєструють Вашу заявку та нададуть інструктаж про вжиття необхідних заходів з безпеки. Виклик АДС є повністю безкоштовним.

– Чи можливо самостійно виявити витоки газу?

– В першу чергу, виявити витік можна за запахом. Природний газ його не має, проте газовики додають до метану одорант – речовину, що має специфічний запах – саме задля того, щоб витік газу був помітний. Проте для запобігання аварійним ситуаціям ми рекомендуємо використовувати сигналізатори газу. Він виявляє та сповіщає про витік природного та чадного газу. Навіть якщо у вас лише газова плита – газосигналізатор не буде зайвим. Щоб придбати такий пристрій, звертайтеся до 104.ua клієнтських просторів за місцем проживання.

– Що необхідно робити, якщо виявили витік газу?

–  Спочатку негайно перекрити вентилі на газовому приладі і крани подачі газу перед ними, вивести усіх людей із загазованих та сусідніх приміщень та відкрити вікна для провітрювання. Викличте аварійну службу газу за телефоном «104» та з прибуттям бригади аварійної газової служби дійте за їхніми вказівками.

– Як швидко аварійно-диспетчерська служба ліквідовує аварії на газопроводах?

– Бригада повинна прибути на місце аварії не пізніше, ніж за 40 хвилин після надходження заявки, локалізувати його, огородити небезпечну ділянку, виставити попереджувальні знаки та, за можливості, ліквідувати аварію. Якщо негайна ліквідація аварії неможлива, фахівці АДС тимчасово припиняють подачу газу споживачам та долучають до вирішення проблеми інші служби АТ «Дніпропетровськгаз». Крім того, якщо аварія сталася на території будинку споживача, клієнт повинен надавати нашим фахівцям доступ до газових мереж та газового обладнання, щоб пришвидшити ліквідацію аварії.

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!