Найкращі архітектори світу. Українські архітектори з Archimatika та Hip Park виграли престижну міжнародну нагороду

7 грудня, 2021

От уже шість років поспіль відомий журнал 2A відзначає грандіозні досягнення архітекторів з усього світу. Цього року престижну премію 2A Continental Architectural Awards вигралиукраїнці. Спільний проєкт виробника дитячих майданчиків Hip Parkта архітектурної агенції «Архіматика»обійшов своїх конкурентів у категорії Urban Projects.

Премію 2ACAA заснував іранський вчений-архітектор, видавець та дослідник Ахмад Зохаді. Організатори конкурсу кажуть, що їхня мета — виділити найцікавіші проєкти, які роблять внесок у розвиток сучасної архітектури. Вибираючи найкращих фахівців галузі, журі звертає особливу увагу на творчий та інноваційний підхід до дизайну та архітектури.

На сайті премії зазначено: «Переможці 2A Continental Architectural Awards уособлюють найкращих архітекторів світу». Цього року це почесне звання дісталося українцям за проєкт дитячого майданчика для ЖК «Файна Таун».

Архітектори Hip Park та «Архіматика» розгорнули посеред столичного житлового кварталу оригінальний ігровий комплекс з елементами мотузкового парку та підвісними мостами. За словами співзасновника Hip Park Дмитра Тараби, цей проєкт багато в чому став визначальним для компанії. З самого початку замовники KAN Development попросили заповнити досить великий простір між будинками, щоб майданчик став гармонійним компонентом єдиного архітектурного ансамблю. У результаті фахівці вирішили створити й встановити об'ємні, але водночас витончені «повітряні» конструкції, що досягають 11 м заввишки.

Hip Park розробили для ЖК «Файна Таун» унікальний тайпарк, різноманітні гойдалки, високу закриту гірку, батути, балансири, сітки для лазіння та інше оригінальне обладнання. Після встановлення всіх конструкцій фахівці компанії вистелили м'яку гумову підлогу, необхідну для захисту дітей від травм під час падіння з висоти.

Уся робота з проєктування та облаштування комплексу була завершена за вісім місяців. Наразі цей проєкт є візитівкою обох компаній. Як каже Дмитро Тараба у блозі Hip Park: «Ринок дуже активно відреагував на цей проєкт. Велика кількість архітекторів та забудовників їздили до ЖК «Файна Таун», щоб подивитися на якісно новий рівень доброустрою прибудинкової території».

Компанія Hip Park відома своїм перфекціонізмом та ретельним опрацюванням деталей. З таким підходом не дивно, що майданчик для ЖК «Файна Таун» переміг у відомому міжнародному конкурсі та став частиною цінного архітектурного надбання світу.

Hip Park
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!