«Готуємось до різних сценаріїв осінньо-зимового періоду», - керівник «Черкасиобленерго»

15 серпня, 2022

В умовах військової агресії РФ проходження осінньо-зимового періоду може мати різні сценарії, в тому числі значні перерви в постачанні газу, вугілля, і відповідно, тепла до осель мешканців України.. Це може бути зумовлено пошкодженням інфраструктурних об’єктів (ТЕЦ, котелень, теплотрас)  внаслідок  цілеспрямованих обстрілів військами агресора, — акцентував Президент Енергетичної Асоціації України Іван Плачков. Про це йшлося 11 серпня на ток-шоу «Energy Freedom by Energy Club», головною темою якого було "Опалювальний сезон: як підготуватись із врахуванням попередніх періодів та фактору війни?".

Як повідомив під час заходу Голова Правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук, наразі на підприємстві готуються до різних сценаріїв проходження ОЗП. В тому числі до умов, коли домівки черкащан на певний час можуть залишитися без тепла. «В умовах припинення подачі газу та тепла, значно зросте навантаження на електромережі. Бо кожна сім’я почне застосовувати електроенергію як для приготування їжі, так і для обігріву приміщень.  І, як наслідок, значно зросте навантаження на електричні мережі, внаслідок чого можливі аварійні відключення мереж. Саме тому ми зараз з регіональними військово-цивільними адміністраціями Черкащини проводимо профілактичну роботу серед населення, пояснюючи, що не можна одночасно включати багато потужних енергоємних приборів. Тобто, наприклад, коли готуєш їжу на електроплиті, не варто вмикати обігрівач», — проінформував Олег Самчук.

Звичайно, що енергетики готують аварійні запаси проводів, електрообладнання для проходження ОЗП в умовах військового часу. Так, за словами Олега Самчука, якщо листом Міністерства енергетики рекомендовано збільшити такі напаси на 20-30%, то «Черкасиобленерго» збільшить обсяги таких матеріалів в 2 рази. Крім того, розповів керівник ОСР, підприємство збільшить на осінньо-зимовий період кількість ремонтних бригад для оперативного усунення аварійних ситуацій. Всі бригади забезпечені сучасним інструментом, електротехнічним обладнанням,  високопрохідними автомобілями.

За інформацією Самчука, саме сьогодні, до наступу холодів, «Черкасиобленерго» також суттєво посилило темп робіт з ремонту ремонт пошкоджених кабельних ліній напругою 6-10кВ, які живлять споживачів I-II категорій, об’єктів водопостачання, водовідведення та теплопостачання медичних закладів області. Там, де можливо, створюються резервні схеми електроживлення.

Шевченко Мария Сергеевна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!