AIK Group засіяла понад 2 тис. га озимим ріпаком

7 вересня, 2022

У виробничих кластерах AIK Group триває посівна кампанія на 2023 рік. Всупереч відхиленням від термінів сівби, компанія вже засіяла понад 2 тис. га озимим ріпаком. Крім ріпака до зрощування готують жито та пшеницю.

Температурний режим, кліматичні умови, вартість посівного матеріалу та добрив завжди впливали на хід посівної кампанії. Але в умовах воєнного стану компанія щодня стикається з новими викликами. «Враховуючи суттєве здорожчення добрив, погодні умови та, в цілому, складний стан в країні, сівбу озимих культур ми почали на тиждень пізніше запланованих термінів, – відзначив Михайло Вахняк, Директор з виробництва AIK Group. – Але станом на сьогодні ми вже закрили посівну озимого ріпаку, під який у нас відведено більше 2 тис. га».

Незабаром компанія почне посів пшениці та жита. Паралельно з цим виконуються необхідні технологічні операції з підготовки ґрунту для ярої сівби.

На даний час компанія завершила збірання урожаю озимого ріпаку в чотирьох областях України. Середня врожайність склала 3,2 т/га, загальний вал – 6,2 тис. т. «Частина зібраного урожаю вже прямує до Польщі та Румунії автомобільним транспортом. Також укладені контракти на постачання продукції через відкриті українські порти», – додав Михайло Вахняк.

Довідка: Агрокомпанія AIK Group – українська компанія з іноземними інвестиціями, що спеціалізується на виробництві зернових та олійних культур та володіє повним виробничим циклом. Земельний банк компанії складає 15 тис. га в Житомірській, Вінницькій, Хмельницькій та Тернопільській областях.

ЧАО «Киевский маргариновый завод»
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!