ПАТ «Черкасиобленерго» запустило інформаційний проєкт щодо грамотності електрокористувача: «Як не залишитись без світла взимку»

17 жовтня, 2022

Головна мета проєкту – у короткій та доступній формі – відеоролику — забезпечити населення найважливішими знаннями, які допоможуть не залишитись без світла взимку, що дуже актуально в період опалювального сезону та воєнного стану в країні. Про це повідомляє пресслужба підприємства.

Особливість відеоролику – креативна подача найважливішої інформації у анімаційному сюжеті з героєм – споживачем електроенергії https://youtu.be/VbITET8z6_E.

«Якщо існує грамотність фінансова, екологічна, правова, то має існувати і елементарна грамотність електрокористувача. І формування такої грамотності серед споживачів електроенергії в регіоні – це не тільки наша корпоративна соціальна відповідальність, а й внесок в забезпечення стабільності життєдіяльності регіону під час війни»,-  так прокоментував  запуск інформаційного проєкту голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук.

Ініціатива ПАТ «Черкасиобленерго» щодо створення такого відеоматеріалу полягає в широкомасштабному роз’ясненні  жителям, передусім багатоквартирних будинків, такого способу користування електроприладами, при якому внутрішньобудинкові електромережі не будуть перенавантажуватися. Що, відповідно, мінімізує ризик виникнення аварій в  квартирах та будинкових мережах. У відео просто і доступно пояснюються такі складні поняття, як дозволена потужність квартирної мережі, наслідки її перевантаження.

Також продемонстровано алгоритм використання електронагрівачів повітря – акцентується увага на тому, що при їх увімкненні, всі інші потужні прилади (пральні машини, електрочайники, праски) мають бути вимкнені. Тільки в цьому разі можна уникнути ризику перевищення дозволеної потужності (максимально допустимого навантаження) в 5 кВт, затвердженої  відповідною постановою НКРЕКП (№ 475 від17.03.2021).

Найближчим часом відеоролик планують адаптувати для всіх споживачів країни та надати НКРЕКП для розповсюдження серед інших операторів системи розподілу електроенергії. Для того, аби якомога більше організацій у сфері енергетики змогли використовувати такий відеоролик «Як не залишитись без світла взимку» для інформування та роз’яснення населення з метою оптимізації проходження складного осінньо-зимового періоду в Україні.

Окрім офіційного сайту Товариства ПАТ «Черкасиобленерго» пропонує трансляцію такого ролику в регіональних ЗМІ Черкащини, а також на місцевих телерадіокомпаніях. Енергетики переконані, що саме такі найважливіші знання допоможуть споживачеві уникнути відключення світла та, як наслідок, дадуть можливість стабільно функціонувати енергосистемі країни,  без перевантажень та аварійних ситуацій.

Шевченко Мария Сергеевна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!