Збитки АТ «Миколаївобленерго» від агресії росії - 0,5 млрд грн.

16 листопада, 2022

В результаті ворожих обстрілів країни агресора шкода, нанесена енергетичній інфраструктурі, попередньо оцінюється в 0,5 млрд грн. І це без урахування збитків територій, що були звільнині за попередній тиждень. А 2 співробітника компанії під час виконання ремонтних робіт були обстріляні та зазнали поранень. Про це в інтерв’ю парламентському телеканалу «Рада» повідомив в.о. генерального директора компанії Вадим Данилків.https://www.facebook.com/groups/385919393544050/permalink/419447330191256/?sfnsn=mo&ref=share

За даними Вадима Данилківа з початку повномасштабної агресії внаслідок бойових дій було пошкоджено понад сотні високовольтних повітряних ліній електропередачі  та десятки трансформаторних підстанцій класом напруги 6-150 кВ. Крім того, внаслідок обстрілів агресора миколаївські енергетики втратили 12 одиниць спецавтотехніки, ще 48 — суттєво пошкоджені.

«Миколаївська область атакується постійно. Якщо в Україні перші цілеспрямовані атаки на енергетичну систему відбулися другого жовтня, то на Миколаївщині ці атаки відбуваються з початку бойових дій. Оскільки у нас постійно ушкоджують трансформатори, можете уявити: на сьогоднішній день ми маємо дефіцит 100 тонн трансформаторної олії. Через постійні попадання [снарядів і ракет] у трансформатори з них виливається трансформаторна олія.», повідомив  Данилків.

Ситуація з відновленням пошкодженої енергетичної інфраструктури значно ускладнюється тим,  , — заявив Данилків, що з лютого на Миколаївщині споживання енергії промисловими підприємствами зменшилося вп'ятеро. Відповідно, зменшилися і доходи компанії». Вистачає, каже Вадим Данилків, лише на паливо та скромні зарплати працівникам.

Наразі цього тижня після отримання дозволів від військових, буде розпочата робота з оцінки стану мереж  та їх відновлення на деокупованих минулого тижня територіях.«Цілі населені пункти фактично знищені. Там немає ні мереж, ні населених пунктів, у багатьох селах проживає по 10–20 осіб. Де є можливість, ми почали надавати електроживлення, наголосив очільник «Миколаївобленерго».

Що ж до фінансового стану, то за словами очільника підприємства, АТ «Миколаївобленерго» подало свої розрахунки та пропозиції щодо поліпшення фінансового стану ОСР до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). «Сподіваємося, що регулятор об’єктивно оцінить ситуацію з енергомережею та енергоінфраструктурою регіону, що знаходиться в зоні бойових дій та прийме відповідне зважене рішення», — підкреслив керівник АТ «Миколаївобленерго».

Шевченко Мария Сергеевна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!