KSG Agro, незважаючи на війну, за 9 місяців 2022 р. отримав EBITDA 2,7 млн. долл.

14 листопада, 2022

Згідно звіту KSG Agro, оприлюдненого на Варшавській фондовій біржі, за три квартали 2022 р. EBITDA агрохолдингу склала 2,7 млн. долл., а чистий прибуток —  0,5 млн. долл. Позитивними виявились і інші фінансові показники. Так, валовий прибуток сягнув 3,1 млн. долл., операційний доход — 1,7 млн. долл. Нагадаємо, що EBITDA – показник, який дорівнює обсягу прибутку до вирахування витрат за відсотками, сплати податків та амортизаційних відрахувань.

У порівнянні з аналогічним періодом 2021 р. за 9 місяців 2022 р. на 37% зріс обсяг виробництва та продажу свиней у фізичному вимірі — з 41,1 тис. до 56,2 тис. голів.

«Завдяки своєчасним заходам із забезпечення стабільного виробництва у рослинницькому та тваринницькому сегментах, ми, незважаючи на повномасштабну війну в Україні, спрацювали прибутково, — коментує голова Ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов. — Так, врожаї зернових культур та соняшника цього року були прогнозовано меншими за рекордні минулорічні, тому порівнювати валовий дохід 9 місяців цього року з аналогічним періодом минулого не зовсім коректно. Головне, що нам вдалося, незважаючи на війну, зберегти кістяк професійного колективу, вибудувати зруйновані логістичні ланцюжки, збільшити поголів’я свиней — на 20% з початку року, а також організувати експорт, як сільгосппродукції, так і готової продукції з високою доданою вартістю — соняшникової олії — у країни Євросоюзу».

ДОСЬЄ

KSG Agro є одним із провідних агрохолдингів України, європейською інноваційною групою компаній, що працює за принципом вертикальної інтеграції. Акції холдингу включені до лістингу Варшавської фондової біржі. KSG Agro входить до складу Європейської Бізнес Асоціації (EBA), а також до Асоціації «Свиноводи України». Основною діяльністю холдингу є обробка землі та виробництво сільгоспкультур, а також свинарський бізнес, за який відповідає ТОВ «Стронг-Інвест». Починаючи з вересня 2014 року, KSG Аgro реалізує стратегію розвитку, згідно з якою компанія розвиває найперспективніші проекти, насамперед свинарство, а також рослинництво.

Пресс-служба KSG BANK
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!