Використовуємо IT-інновації: програмний комплекс Simone у роботі Дніпропетровськгазу

6 грудня, 2022

АТ «Дніпропетровськгаз», яке працює під брендом РГК, має низку сучасних програм, що дозволяють газовикам виконувати завдання будь-якої складності. Одна з таких — Simone, яка впроваджена в роботу компанії з 2016 року. Це програмний комплекс моделювання та проектування газорозподільної системи для оптимізації транспортування та розподілу газу у населених пунктах Дніпропетровщини. 

Як це працює? 

 Усі основні газові мережі та їх технічні характеристики фіксуються в RGC GIS. Це геоінформаційна система, у якій містяться дані про всі елементи газорозподільної системи. Потім звідти вони експортуються в Simone. Без систематизованих даних GIS неможливо виконати гідравлічні розрахунки, аналіз існуючих газових мереж та обладнання. 

 "Simone виконує моделювання газорозподільної мережі. Тобто відбувається процес підбору діаметру газопроводів, типів ШГРП та враховуються в проектах редизайну. Система, наприклад, визначає, у якій трубі потрібно оптимізувати діаметр. Таким чином, потужність газопроводу залишається без змін, витрати підприємства зменшуються – а врешті і витрати клієнтів, закладені в тариф на доставку газу", — розповідає Дар’я Хатамова, інженер II категорії АТ «Дніпропетровськгаз».  

В АТ «Дніпропетровськгаз» з програмою Simone працюють три фахівця відділу інвестицій виробничо-технічного управління. Тільки протягом 2022 року було розроблено майже 20 проектів редизайну та розпочато реалізацію перших етапів роботи по цим проектам. Це оптимізація кількості ГРП/ШГРП, заміна газопроводів і лічильників для населення та інші.

 Завдяки використанню таких сучасних комплексів спеціалісти компанії можуть виконувати роботу на більш високому рівні, вчасно і з урахуванням можливих ризиків.  

Тримаємо енергетичний фронт заради безпеки та комфорту наших споживачів!

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!