Дніпропетровськгаз: що таке «газовий рік» та як розраховується плата за доставку газу?

4 січня, 2023

Сьогодні клієнти АТ «Дніпропетровськгаз» можуть бачити в своїх особистих кабінетах більшу чи меншу суму для оплати за розподіл газу ніж та, яка була у 2022 році. Це пов’язано з поняттям «газовий рік". Це такий проміжок часу з 1 жовтня одного року по 30 вересня наступного. Від обсягу спожитого вами газу за цей період, тобто з жовтня 2021 року по вересень 2022 року, залежить, скільки ви будете сплачувати за доставку блакитного палива протягом 2023 року.  

Адже оплата доставки розраховується індивідуально на підставі спожитого вами газу за минулий рік помноженого на тариф за розподіл газу, встановлений держрегулятором НКРЕКП та поділений на 12 місяців.

Зверніть увагу, тариф на послуги розподілу газу для споживачів Дніпропетровщини не змінився і становить 1,512 грн за 1 м.куб (з ПДВ).

Наприклад, 100 м³ (ваш спожитий обсяг за газовий рік) х 1,512 грн з ПДВ (тариф на Дніпропетровщині): 12 (місяців) = 12,60 грн — саме цю суму ви маєте сплачувати щомісяця за послугу з  доставки блакитного палива.

Відтак, якщо ви будете економно споживати газ, то обсяг розподілу  блакитного палива в наступному році для вас буде меньшим.

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!