Відбулося чергове засідання Президії Української федерації убезпечення.

27 квітня, 2010
Президія УФУ проаналізувала підсумки діяльності страховиків-членів УФУ у січні-лютому 2010 року за видами страхування іншими, ніж страхування життя.
За оперативними звітними даними страховиків членів УФУ за два місяці 2010 року сума надходжень страхових платежів склала 489,9 млн. грн., сума страхових відшкодувань 218,6 млн.грн. Загальна сума надходжень страхових платежів за два місяці 2010 року в порівнянні з відповідним періодом 2009 року зменшилась на 1,8 %, загальна сума страхових виплат зменшилась майже на 28 %.
За структурою надходження страхових платежів у січні-лютому розподілилися наступним чином — страхування наземного транспорту 39%, ОСЦПВВНТЗ 24 %, страхування іншого майна 17%, особистого страхування 15 % та 5% за іншими видами.
Частка страхування наземного транспорту у виплатах відшкодувань за два місяці 2010 року становила 61%, ОСЦПВВНТЗ 24 %, особистого страхування 10 %, страхування іншого майна 3% та за іншими видами страхування — 2%.
Загальний рівень виплат у січні-лютому 2010 року в порівняні з відповідним періодом 2009 зменшився майже на 16 процентних пунктів до 44,62%.
Наведені підсумки діяльності страховиків-членів УФУ зумовлені, зокрема, вжитими ними заходами щодо оптимізації страхового портфеля, удосконалення відносин з СТО, протидією страховому шахрайству, а також волатильністю показників страхування, пов’язаною з відносно коротким періодом, що аналізується.
Президія Української федерації убезпечення підтримала проект Концепції запровадження пруденційного нагляду за небанківськими фінансовими установами Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України та Програму розвитку системи пруденційного нагляду за небанківськими фінансовими установами, реалізація яких дозволить створити в Україні сучасну та ефективну систему нагляду на основі оцінки ризиків орієнтовану на найкращий на сьогодні європейській досвід, зокрема, Директиву Solvency ІІ.
Водночас Президією УФУ схвалено пропозиції до проекту Концепції, які стосуються необхідності визначення принципів запровадження пруденційного нагляду, зокрема, щодо відповідності встановлених показників та нормативів стану розвитку ринку, особливостей розкриття інформації регулятором та поступової заміни звітності на паперових носіях електронною звітністю тощо.
Крім цього Президією УФУ розглянуто питання удосконалення норм постанови Правління Національного банку України від 4 лютого 2010 року №47 «Про затвердження Положення про рефінансування та надання Національним банком України кредитів банкам України з метою стимулювання кредитування економіки України на період її виходу на докризові параметри», норми якої суттєво обмежили права страховиків, щодо страхування об’єктів, які знаходяться в заставі у банків.
Для забезпечення балансу інтересів усіх заінтересованих сторін та підтримання конкурентного середовища в сегменті страхування майна, що знаходиться в заставі у банків, Президією УФУ схвалено пропозиції щодо розширення переліку критеріїв, яким має відповідати страховик, з одночасним встановленням умов та механізмів щодо забезпечення платоспроможності страховиків та достатності страхового покриття.

Українська федерація убезпечення зареєстрована 23 грудня 2008 року. Учасники Федерації — провідні компанії класичного страхового ринку України, а саме: НАСК «Оранта», ЗАТ АСК «ІНГО Україна», АТ «СГ «ТАС» (приватне), ВАТ СК «Універсальна», ВАТ УСК «Дженералі Гарант», АТ «СК «Оранта-Життя», ЗАТ «Європейське туристичне страхування», ЗАТ СК «АХА Страхування», ЗАТ «ПРОСТО-страхування. Життя та пенсія», ЗАТ «СК «Українська страхова група», ЗАТ «Європейський страховий альянс», ТДВ «Альянс Україна» та Представництво «АОН ФІНЛЕНД Оі».
Федерація створена з метою сприяння розвитку класичного страхування в Україні, недопущення недобросовісної діяльності її Учасників, гарантування високого рівня послуг страхування, що надаються Учасниками Федерації, а також з метою інтеграції українського та європейського ринків страхування, захисту інтересів Учасників Федерації.
УКРАЇНСЬКА ФЕДЕРАЦІЯ УБЕЗПЕЧЕННЯ, Асоціація
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!