KSG Agro разом з Мінекономіки ініціює створення міжнародного центру експорту української агропродукції

7 липня, 2022

Така пропозиція оприлюднена під час міжнародної конференції з відновлення України у Швейцарії, повідомляє прес-служба холдингу.

Українські аграрії внаслідок війни продовжують стикатися з серйозними труднощами в ході експорту агропродукції на міжнародні ринки. Традиційні канали збуту та логістичні ланцюжки майже недоступні. Так, внаслідок блокування морських портів України, вітчизняні агровиробники втратили можливість поставок міжнародним покупцям морським транспортом. Мова йде не лише про зерно, але й шрот, соняшникову олію тощо.

З метою оперативного вирішення експортних проблем українських аграріїв перший заступник Мінекономіки Деніс Кудін та голова Ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов під час міжнародної конференції з відновлення України у місті Лугано (Швейцарія) запропонували створити у Лугано міжнародний координаційний центр з розширення експорту української агропродукції. Цю пропозицію в своєму виступі презентував заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма.

«Уряд розуміє проблеми, з якими стикнулися аграрії цього року в безпрецедентних умовах війни, — коментує ініціативу Деніс Кудін. — Підтримка вітчизняного агроекспорту є одним з найважливіших пріоритетів держави, адже дозволить аграріям за допомоги низки інструментів розблокувати та підтримати власний експорт».

«Завданням такого центру має стати об‘єднання всіх існуючих на сьогодні можливостей, зокрема, залізничного сполучення, торгового фінансування Швейцарії та інших країн з метою збільшення експорту нашої продукції на міжнародні ринки, — розповідає Сергій Касьянов. — Зокрема, нами вже розроблені пропозиції щодо об‘єднання можливостей «Укрзалізниці» та європейських залізничних перевізників, що дозволить збільшити пропускну можливість цього логістичного каналу як мінімум втричі. Крім того, однією з функцій центру стане адаптація трейдингових майданчиків на прикладі Швейцарії, як найбільшого торгівельного майданчика у світі — 35% світової торгівлі зерном (для порівняння: Сингапур -20%, Америка – 15% ), до умов воєнного часу».

За словами Голови Ради директорів KSG Agro, ідея створення українського експортного центру у Швейцарії з метою швидкого збільшення українських експортних поставок вже знайшла підтримку у світі — Світовий банк, ЄБРР, IFC та ін., а також на різних рівнях виконавчої влади в Україні, зокрема, у Мінагрополітиці.

Пресс-служба KSG BANK
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!