Оцінка української IT-індустрії: що маємо зараз і які прогнози

21 лютого, 2019

Провайдер e-документообігу EDIN ознайомився з результатами дослідження інвестиційних компаній Capital Times, Aventis Capital та AVentures Capital. Компанії оприлюднили звіт щодо положення IT-індустрії в Східній Європі, зокрема в Україні.

Кластер, який входить в топ-5 світових центрів розробки ПЗ за рейтингом оцінювачів, формується з Польщі, України, Білорусі та Румунії. Його частка складає близько 5% від усіх світових поставок. За 2018 рік Україна експортувала IT-послуг на $4,5 млрд.

Більше 50% доходу компанії отримують від США, Великобританія посідає друге місце. В Україні нараховується 245 великих сервісних IT-компаній, річний заробіток яких складає $2,07 млрд. Більша частка надає послуги веб-розробки, менша — мобільних додатків. Загалом нараховується більше 750 українських IT-компаній.

Не усі вітчизняні компанії мають центральні офіси з локацією в Україні — таких 60%, у США розташовано 21%, у Європі 14%. Найбільше українських офісів зосереджено у Києві, Одесі, Харкові та Львові.

Сьогодні Україна нараховує 172 000 IT-спеціалістів. Щорічно 150 вищих навчальних закладів з відповідними кафедрами випускають 23 000 студентів. З урахуванням постійного збільшення кадрів, до 2025 року з сьогоднішньої долі IT-експорту 4,5% прогнозується ріст до 8,4%.

 
Yulia Zakharova
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!