Відмова Прокуратури опротестувати рішення НКРЕ щодо підняття цін на газ є неприпустимою - профспілки

13 серпня, 2010
«Замість того, щоб виконати свій прямий обов’язок, передбачений Законом України «Про прокуратуру», і винести протест на Постанову Національної комісії регулювання електроенергетики України, згідно якої ціна на споживчий газ з 1 серпня підвищилася на 50%, і в такий спосіб забезпечити дотримання конституційних прав і свобод, не допустити зубожіння та погіршення рівня соціального захисту народу України, Генеральна Прокуратура відповіла чиновницькою відпискою», — зазначає Якібчук.

За його словами, Прокуратура не вжила необхідних заходів, а натомість направила звернення про винесення протесту на дії НКРЕ до самої НКРЕ. У профспілках такі дії Прокуратури вважають протиправними, адже, згідно Закону України «Про звернення громадян» забороняється направляти скарги для розгляду тим органам або посадовим особам, дії чи рішення яких оскаржуються.

«При прийнятті Постанови №812 НКРЕ було порушено конституційну норму, регламентовану ст. 48 Основного закону, якою не допускається прийняття нормативно-правових актів, котрі погіршують рівень соціального забезпечення громадян. Також, НКРЕ не врахувала низку статей Закону України «Про ціни і ціноутворення», та те, що в умовах фінансової кризи значно зменшилися реальні доходи населення і відбувається реальне погіршення життєвого рівня більшості населення України. Крім того, дана Постанова не була погоджена зі Спільним представницьким органом профспілок, в тому числі з НФПУ. З огляду на це у Прокуратури є усі підстави для винесення на неї протесту, — пояснює Якібчук. – Тому, ми відверто шоковані такою позицією Генпрокуратури».

Лідер профспілок зазначив, що НФПУ направив до Генеральної Прокуратури повторне звернення щодо винесення протесту на Постанову Національної комісії регулювання електроенергетики України №812 з огляду на її очевидну протиправність. «Ми маємо надію, що цього разу Генеральна Прокуратура відреагує належним чином, як того вимагає закон», — додає Якібчук.

Нагадаємо, що НФПУ також направив позов до Окружного Адміністративного суду м. Києва щодо скасування Постанови № 812 Національної комісії регулювання електроенергетики України, якою були підвищенні ціни на природній газ для населення. Перше засідання у цій справі відбудеться 16 вересня цього року.
Агентство Пресса, Общественная организация
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!