Алла Шлапак: Угода про Асоціацію має стати чинником підвищення соцстандартів

10 лютого, 2011
«Якщо підписання Угоди все ж таки відбудеться у 2011 році – це буде лише формальною реальністю, яка на жаль, не відобразиться на українському громадянинові», — зазначає Алла Шлапак. Депутат звертає увагу що, на адаптацію європейського законодавства до українських реалій були витрачені роки, але разом із тим досі не створено реальних механізмів задля забезпечення і реалізації цього законодавства.

На погляд Алли Шлапак, європейські устремління України мають бути віддзеркаленні у реальних соціально-економічних перетвореннях всередині самої країни. Перш за все, за її словами, мова йде про подолання бідності, адже за офіційними даними у минулому році 21 млн. українського населення знаходився за її межею.

«Тому, наше завдання віднайти реальні механізми захисту прав та реалізацію можливостей кожного українського громадянина та забезпечити їх імплементацію в усіх галузях суспільного життя. Лише тоді ми зможемо говорити про повноцінне членство України в Європейському співтоваристві», — наголошує депутат.

Серед позитивних моментів від підписання Угоди про Асоціацію, Алла Шлапак виділила перспективу вільного культурного обміну, що є особливо актуальним для молоді та представників інтелігенції, а також розвиток туристичної галузі та укріплення демократичних цінностей.

Разом із тим, депутат акцентувала увагу і на певних ризиках в зв’язку із підписанням Угоди.

«Запровадження безвізового режиму може спровокувати значний відтік з України висококваліфікованих кадрів, зокрема, медиків та науковців. Ця ситуація вже сьогодні є доволі тривожною. Країни, що недавно приєдналися до Євросоюзу на кшталт Чехії, Словакії масово запрошують на роботу українських спеціалістів, а з відкриттям кордонів міграція може суттєво збільшитися», — зазначає Алла Шлапак. Причиною відтоку кадрів, на її погляд, є надто низький рівень соціальних стандартів в Україні, які не спонукають громадян залишатися в державі, коли вони отримують більш привабливі перспективи свого майбутнього.

Тому, на переконання Алли Шлапак, головним результатом від підсисання Угоди про Асоціацію має стати створення належних соціально-економічних умов, які стануть запорукою підвищення якості життя українців. «Українець повинен хотіти залишатися у своїй державі, працювати і розвиватися тут. А європейці повинні бути зацікавленні приїздити до нас, втілювати спільні проекти, розвивати в Україні свій бізнес», — додає депутат.

Нагадаємо, 6 лютого 2011 року у Києві розпочався черговий раунд переговорів між Україною та ЄС з приводу укладення Угоди про Асоціацію. Від продуктивності цього раунду залежить реальність підписання Угоди про Асоціацію з ЄС вже у цьому році.
komisiya
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!