Bosch планує стати єдиним власником ZF Lenksysteme

18 вересня, 2014

Штутгарт ‑ Bosch планує довести свою участь в ZF Lenksysteme GmbH (ZFLS) до 100%. Відповідну угоду між Robert Bosch GmbH і ZF Friedrichshafen AG була підписана 15 вересня 2014 р. До теперішнього моменту компанія ZFLS, штаб-квартира якої знаходиться у м. Швебиш-Гмюнд, залишалася спільним підприємством з рівною пайовою участю Bosch і ZF. ZFLS, штат якої налічує 13 000 співробітників у 8 країнах, розробляє, виробляє і поставляє системи рульового управління для легкових автомобілів і комерційних транспортних засобів по всьому світу. У 2013 р підсумкова виручка від продажів склала 4,1 млрд. євро. Компанія відкрила 20 регіональних представництв, а її продукція присутня на найбільших автомобільних ринках. Крім Європи, США та Китаю, виробничі потужності ZFLS також знаходяться в Індії, Бразилії та Малайзії. В даний момент угода перевіряється антимонопольними органами. За угодою сторін сума операції розголошена не буде.

«Стаючи одноосібним власником компанії ZFLS, Bosch зміцнює свій статус новатора в транспортній галузі. Компанія розробляє передові технології на динамічному ринку систем рульового управління з електроприводом, які лежать в основі концепції автоматизації процесу управління і дозволяють створювати автомобілі з електродвигуном і низькими витратами палива»,  ‑ заявив д-р Фолькмар Деннер (Volkmar Denner), голова правління Robert Bosch GmbH.

Уже зараз близько 60% усієї виручки ZFLS припадає на сучасні енергоефективні системи рульового управління з електричним приводом. Однією з головних переваг таких систем можна назвати зниження витрати палива: для легкових автомобілів середнього розміру з об'ємом двигуна 2 літри економія може досягати до 0,8 літра палива на 100 км. В свою чергу, це призводить до скорочення обсягу викидів вуглекислого газу на 14 г/км. Крім того, на базі рульового управління з електроприводом працює безліч систем допомоги водієві. У число таких систем входить асистент збереження смуги руху, який автоматично вирівнює автомобіль на дорозі. При русі накатом з вимкненим двигуном електропривод підтримує незмінність характеристик кермового механізму.

Стійке зростання

«З 1999 р компанія ZFLS демонструє позитивну динаміку росту і успішно розвивається завдяки ефективній співпраці ZF і Bosch. Я щиро вдячний всім співробітникам ZFLS за високий професіоналізм і відданість компанії, ‑ заявив д-р Штефан Зоммер (Stefan Sommer), голова правління концерну ZF Friedrichshafen AG. ‑ З урахуванням мінливої ринкової кон'юнктури Bosch і ZF прийняли рішення змінити структуру власності ZFLS».

Своїм успіхом ZFLS зобов'язана не тільки численним інноваційним технологіям, які вона постачає на ринок. «Цей успіх став можливий завдяки внеску співробітників компанії у всьому світі. Їх увага до якості, вірність принципам і прагнення випускати кращі продукти дозволили ZF Lenksysteme закріпити за собою провідні позиції у своєму сегменті», ‑ зазначив Вольф-Хеннінг Шайдер (Wolf-Henning Scheider), член правління Robert Bosch GmbH, спікер Automotive Group. «В особі Bosch в якості керуючої компанії ми отримали надійного партнера, який допоможе нам зберегти новаторський підхід і високі темпи зростання», ‑ вважає д-р Маркус Пархе (Marcus Parche), заступник голови Ради директорів ZFLS.

Орієнтир на інновації

Штат ZFLS включає близько 1400 інженерів-проектувальників, що становить десяту частину від загального числа співробітників. У 2013 р компанія інвестувала близько 238 млн євро в наукові дослідження. З моменту свого заснування ZFLS зареєструвала близько 750 патентів. Одним з головних напрямків досліджень є інтеграція компонентів в комплексні системи за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення. Наприклад, на базі компонентів, виготовлених керуючими компаніями, інженери ZFLS розробили рішення для серійного виробництва, що дозволяє дистанційно керувати автомобілем з причепом.

Випустивши створену місцевими фахівцями компактну і економну систему рульового управління з електроприводом для азіатського ринку, компанія зайвий раз підтвердила, що орієнтується не тільки на преміум-сегмент. Власники менш дорогих компактних автомобілів також можуть скористатися всіма перевагами продуктів ZFLS.

Стратегія широкої присутності в різних сегментах ринку

«Новаторський підхід і присутність на ключових ринках ‑ особливо в Азії та Північній Америці — дозволили ZFLS отримати вигоду з економічного зростання в розвинених країнах, — заявив Шайдер. — ZFLS прагне бути якомога ближче до своїх замовників. Будь то поставка окремих компонентів або готових систем, ZFLS залишається надійним партнером для автовиробників і відкриває філії там, де ведуть бізнес клієнти компанії». В рамках стратегії по виходу на ключові ринки ZFLS останнім часом інвестує кошти в розширення своєї присутності в Північній Америці та Азії.

Starget, Агентство
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!