АВМПВУ підтримала четверту конференцію «Вода в харчовій промисловості»

19 квітня, 2013

28-29 березня 2013 року в Одеській національній академії харчових технологій (ОНАХТ) відбулася четверта науково-практична конференція «Вода в харчовій промисловості», яку вже вдруге підтримала Асоціація виробників мінеральних та питних вод України.

Конференція, присвячена Всесвітньому дню води, розпочалася з вручення нагород (почесних грамот та призів) переможцям конкурсу «Вода – це життя», що проводився протягом року кафедрою технології питної води ОНАХТ серед школярів та студентів середніх спеціальних навчальних закладів міста Одеси. Всі роботи, що надійшли на конкурс, демонструвалися на виставці в ОНАХТ, а переможці були визначені громадським журі у номінаціях «Кращий малюнок», «Краще оповідання» та «Кращий вірш».

Після урочистої частини розпочалася робота конференції, на якій були представлені доповіді з актуальних проблем очищення води, контролю та забезпеченню якості бутильованих вод, збереження водних ресурсів та водопостачання в екстремальних умовах від молодих вчених, аспірантів, магістрів та студентів Національного університету харчових технологій (м. Київ), Інституту колоїдної хімії та хімії води ім. А.В.Думанського НАН України, Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут», Одеської національної академії харчових технологій (ОНАХТ), а також багатьох інших навчальних закладів України.

Крім того, на секції «Бутильовані води – актуальні проблеми нормування, виробництва та якості» було представлено 11 робіт, половину з яких підготували фахівці від членів Асоціації виробників мінеральних та питних вод України (IDS Group Ukraine,  Національного університету харчових технологій, ДУ «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України» та ОНАХТ).  Всі розглянуті питання були новими і досить цікавими. Так, почесний президент Асоціації виробників мінеральних та питних вод України  Т.В. Стрикаленко вперше  проінформувала широкий загал фахівців про проект нового нормативного документу, що знаходиться на опрацюванні в Асоціації та представлений на розгляд у МОЗ України — «Гігієнічні нормативи. Води питні фасовані».

«Члени Асоціації виробників мінеральних та питних вод України взяли і в подальшому братимуть участь в таких заходах, оскільки виробники фасованих вод зацікавлені в підготовці кваліфікованих фахівців для своєї галузі  та обговоренні з ними актуальних питань, що сприятимуть розвитку національного виробництва якісної питної води, в тому числі – фасованої води, яка відповідатиме усім міжнародним вимогам та сприятиме покращенню забезпечення населення країни доброякісною питною водою», — зазначила Стрикаленко Тетяна Василівна, почесний президент Асоціації виробників мінеральних та питних вод України.

Слід також зазначити, що в роботі  четвертої науково-практичної конференції «Вода в харчовій промисловості» активну участь брали фахівці підприємств, що плідно працюють у галузі водопостачання та водозабезпечення населення. Це, зокрема, ЗАТ «Одеський завод мінеральної води «Куяльник», IDS Group Ukraine, ТОВ «Інфоксводоканал», та інші. «Активна учать провідних компаній у конференції ще раз підтверджує важливість та авторитет галузевої події не лише в наукових колах, а також її суттєву значимість для практики і подальшого пошуку перспективних шляхів розвитку галузі забезпечення населення та харчової промисловості в цілому якісною питною водою», — вважають організатори конференції.

Noblet Media CIS, ООО
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!