Комфортні умови для іноземних інвестицій

18 вересня, 2013

Забезпечення інвестиційної привабливості економіки України один з пріоритетів Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки „Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава”.

Така увага та підтримка розвитку інвестиційного клімату на державному рівні є цілком закономірною, адже сьогодні, як і в будь-який інший час, інвестиції відіграють дуже важливу роль не тільки у розвитку окремого підприємства, а й держави в цілому. Створення сприятливого інвестиційного клімату – першочергове завдання сьогодення, адже завдяки цьому економіка країни отримає важливі ін’єкції для подальшого розвитку.

Впровадження низки важливих економічних, правових, регуляторних та політичних заходів, які покращують інвестиційний клімат України, в кінцевому рахунку зменшують ступінь ризику капіталовкладень та збільшують можливість їх ефективного використання.

Вже сьогодні в Україні створено розвинене правове поле для інвестування, адже необхідні гарантії діяльності для інвесторів передбачені чинним законодавством. Варто підкреслити, що Законом України „Про режим іноземного інвестування” для іноземних інвесторів в Україні встановлено національний режим, тобто надані рівні умови діяльності із вітчизняними інвесторами.

До того ж Закон передбачає, що у випадку припинення інвестиційної діяльності іноземному інвестору гарантується повернення його інвестиції в натуральній формі або у валюті інвестування без сплати мита, а також доходів від інвестицій у грошовій або у товарній формі. Держава також гарантує безперешкодний і негайний переказ за кордон прибутків і інших коштів в іноземній валюті, одержаних на законних підставах унаслідок здійснення іноземних інвестицій.

Важливо, що для підвищення захисту іноземних інвестицій Законом України від 16.03.2000 р. №1547 ратифікована Вашингтонська Конвенція 1965 року про порядок вирішення інвестиційних спорів між державами та іноземними особами. Підписано та ратифіковано верховною радою України міжурядові угоди про сприяння та взаємний захист інвестицій з більш ніж 70 країнами світу.

З метою стимулювання інвестиційного клімату в Україні Міністерством доходів і зборів впроваджено сервіс щодо моделей господарських операцій підприємств з іноземними інвестиціям. На звернення підприємств з іноземними інвестиціями Міндоходів повідомляє про податкові ризики, якщо такі виявлені під час аналізу моделі господарської операції. Відповідне звернення можна подати у паперовому вигляді або засобами електронного зв'язку з дотриманням вимог закону щодо електронного документообігу.

Усі ці умови створені з однією метою — Україна прагне стати стабільним і прогнозованим партнером для бізнесу.

Шак Анна Олегівна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!