Компанія «Данфосс ТОВ» в особі В.Пиркова взяла участь у проекті «Від енергоефективності – до енергонезалежності»

3 вересня, 2014

В.Пирков: Найбільш простий і швидкий спосіб скорочення енергоресурсів до 30%, що забезпечує якісну послугу опалення, – регулювання надання теплоти споживачеві.

Віктор Пирков, заступник генерального директора з наукової роботи компанії «Данфосс ТОВ», член технічних комітетів з нормування при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Українивзяв участь у дискусії на тему «Якість послуг ЖКГ в умовах енергозалежності країни: страхи та перспективи опалювального сезону 2014-15 для населення», що є частиною соціально-інформаційного проекту «Від енергоефективності – до енергонезалежності».

На дискусії розглядалися такі питання:

1. Політична складова, закладена у механізм роботи ЖКГ (важелі впливу та стимулювання монополіста до поліпшення якості послуг).

2. Економічна складова та реформування механізму роботи ЖКГ (мінімізація витрат, оптимізація виробництва, енергозбереження).

3. Залежність споживача від інтересів монополістів (консенсус між місцевим бюджетом і населенням — споживачами і монополістом).

У ході дискусії В. Пирков зазначив: «Мінрегіон України затвердив адаптовану до європейської національну методику оцінки заходів з енергоефективності. По ній розраховують вигоду для держави в цілому і для споживача зокрема застосування різних енергоносіїв, різних теплоджерел, різних інженерних систем будівлі з різним обладнанням. Методика представлена ​​у ДСТУ-Н Б А.2.2-ХХХ: 2014 "Енергетична ефективність будівель. Настанова з проведення енергетичної оцінки та енергетичної сертифікації будівель", а також в ДСТУ Б А.2.2-ХХХ: 2014 "Енергетична ефективність будівель. Метод розрахунку енергоспоживання при опаленні, охолодженні, вентиляції, освітленні та гарячому водопостачанні".

Найбільш простий і швидкий спосіб скорочення енергоресурсів до 30%, що забезпечує якісну послугу опалення, – зменшення не тільки температури теплоносія в системі (сьогоднішнє регулювання), але і зменшення витрати теплоносія до 60% з підвищенням температури зовнішнього повітря в опалювальний період. Таке регулювання було обов'язковим ще в СРСР, але не було здійснено. Результат – жодна зі старих будівель не відповідала старим нормам, що призводить до 30% перевитрати теплової енергії за рахунок «перетопів» із завищеною платнею за опалення. Сьогодні є всі можливості для реалізації запланованого способу регулювання надання теплоти споживачеві».

Подія відбулася 20 серпня в ІА «Укрінформ». Організатор події – будівельний портал www.bprice.uaпри партнерстві Будівельної палати України та компанії «Данфосс ТОВ».

Серед учасників події також були: Сергій Кушнір, директор Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Мінрегіону; Дмитро Новицький, директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури; Віра Радченко, начальник відділу ринків ЖКГ в Антимонопольному комітеті; Олександр Омельченко, депутат Київської міської ради; Петро Шилюк, депутат Київської міської ради, президент Будівельної палати України; Руслан Кайдаш, начальник Управління цінової політики в електроенергетиці НКРЕ; Вікторія Яковлева, радник Голови правління ВАТ «Київводоканал» з питань інформаційної політики; Віталій Грусевич, член Ради директорів Конфедерації будівельників України; Олексій Кучеренко, голова «Спілки власників житла України»; Тетяна Монтян, український правознавець, адвокат і громадський діяч.

Довідка:

Компанія Danfoss – великий промисловий концерн Данії; лідер у розробці, виробництві, продажах та обслуговуванні механічних та електронних компонентів і рішень. Бізнес-напрями компанії: теплопостачання, холодильне обладнання, приводна техніка.

Danfoss – соціально орієнтована компанія, що вкладає ресурси та сили у збереження клімату й заощадження енергетичних ресурсів планети.

«Данфосс ТОВ» – український підрозділ Danfoss – пропагує принципи Danfoss і реалізує продукцію високої якості на українському ринку з 1997 року.

Контакти:

[email protected]

www.heating.danfoss.ua

Тел.: +38 044 461 87 02 

Данфосс ТОВ, ООО с ИИ
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!