OTP Group вдалося значно збільшити прибуток за підсумками першого кварталу 2016 року

17 травня, 2016

За підсумками роботи OTP Group у першому кварталі 2016 року міжнародній фінансовій групі вдалося зафіксувати скоригований прибуток в розмірі 47,6 млрд форинтів і продемонструвати значне поліпшення результату як в квартальному, так і в річному обчисленні. Скоригований прибуток до оподаткування склав майже 64 млрд форинтів, що представляє собою приріст на 109% в річному і 167% в квартальному обчисленні. Такий результат був досягнутий, головним чином, завдяки оптимізації витрат на покриття ризиків.

Внесок дочірніх компаній у загальний результат Групи в першому кварталі 2016 року відчутно перерозподілився завдяки показникам українського і російського банків. Скоригований чистий прибуток материнського банку Групи OTP Bank Plc. склав 28,9 млрд форинтів, дочірнього банку OTP в Болгарії — 13,8 млрд форинтів, в той час як чистий прибуток російського дочірнього банку склав 2,6 млрд форинтів, а українського — 0,9 млрд форинтів. Решта дочірніх компаній Центрально та Східноєвропейського регіону також вели прибуткову діяльність в першому кварталі 2016 року, забезпечивши чистий прибуток в 2 млрд форинтів. Лише російський онлайн-банк Touch Bank зафіксував негативний результат в розмірі 1 млрд форинтів за підсумками першого кварталу 2016 року.

У першому кварталі 2016 року тренд зниження загального кредитного портфеля OTP Group, скоригованого з урахуванням коливань валютних курсів, протягом останніх двох кварталів, змінився 2% зростанням. Даний показник відображає 2% зростання споживчих кредитів і зниження іпотечних кредитів на ту ж величину, а також істотний приріст великого корпоративного портфеля (+ 8%) і кредитного портфеля МСБ (+ 2% в квартальному обчисленні).

Депозитний портфель OTP Group, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, продемонстрував 4% збільшення в річному обчисленні, скоротившись на 1% в квартальному. При цьому обсяги депозитного портфеля материнського банку в Угорщині і болгарського DSK Bank залишалися незмінними в квартальному численні, а скорочення портфелів зафіксували російський, український і румунський дочірні банки — на 10%, 3% і 2% відповідно.

У першому кварталі 2016 року Група зберегла стійкі позиції ліквідності і капіталізації. До кінця березня консолідований коефіцієнт достатності базового капіталу першого рівня OTP Group відповідно до МСФЗ (Common Equity Tier 1) склав 13,2%. Неконсолідований коефіцієнт достатності базового капіталу першого рівня (Common Equity Tier 1) OTP Bank Plc. на кінець 1-го кварталу 2016 року склав 22,4%.

Volodchenko Yulia
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!