У регулюванні автоімпорту доведеться відкинути антиєвропейські ініціативи і скасувати жорсткі обмеження – експерт

21 березня, 2017

Законодавство, яке регулює імпорт вживаних автомобілів, потребує удосконалення, але серед пакету так званих «автомобільних» законопроектів, покликаних зняти невиправдані обмеження,  є відверто популістські та антиєвропейські, їх доведеться відкинути. Про це заявив експерт Парламентської експертної групи з євроінтеграції, юрист-міжнародник Руслан Ткаченко.   

«У Верховній зареєстровано чотири законопроекти щодо ввезення вживаних автомобілів, парадоксально, але найрезонансніший з них є абсолютно антиєвропейським – у жодній країні Євросоюзу не дозволяється резидентам їздити на нерозмитнених автомобілях, як це пропонується законопроектом №5567», — зазначив експерт. Водночас, він визнав, що нині діючі в Україні надто жорсткі обмеження автоімпорту не відповідають стандартам ЄС, і є всі підстави внести необхідні зміни до законодавства, які пропонуються трьома внесеними до ВР законопроектами.

Зокрема, за діючими нормами, ввозити можна тільки транспортні засоби, які відповідають екологічним нормам не нижче за Євро-5. Тоді як законопроект №5561 пропонує не застосовувати такі стандарти до вживаних авто, а лише до нових (законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів» щодо формування цивілізованого ринку вживаних автомобілів»). Р.Ткаченко звернув увагу, що законодавство ЄС не забороняє імпорт таких вживаних авто, тому ці уточнення прийнятні.

Інший законопроект — №5470 «Про внесення змін до статті 2 Закону України «Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів» (щодо вдосконалення норм Закону України)» — пропонує відмінити подвійну перевірку на екологічні норми при ввезенні в Україну: на митниці та територіальними органами МВС. Якщо його ухвалять, митний контроль скасують, тобто корупційних ризиків стане менше, зазначив експерт. Право ЄС не вимагає такого подвійного контролю, в Євросоюзі діє лише заборона на реєстрацію та експлуатацію авто, які не відповідають технічним вимогам. І що характерно, Митний кодекс ЄС не передбачає обов’язкового екологічного контролю безпосередньо на митниці, зазначив юрист.

Також ВР пропонують значно розширити дію пільгових акцизів. Знижені ставки акцизів на імпорт вживаних авто діють до кінця 2018 року, згідно з Законом України №1389-VIII. У парламенті зареєстровано законопроект №5562, що продовжує їх дію до кінця 2020 р. Пропонується зняти обмеження на застосування цих ставок — нині дозволяється за пільговим акцизом пригнати з-за кордону  одне авто протягом року і продати – не раніше, ніж через рік. Якщо документ приймуть, за зниженими ставками імпортуватимуть і автівки, старше семи років, ввозити їх дозволять в необмеженій кількості як і продавати.

Р.Ткаченко наголосив, що питання акцизу на авто законодавство ЄС не регламентує. Європейські країни встановлюють податки самостійно, в залежності від технічних критеріїв. Тож, і цей законопроект, зазначив експерт, не суперечить зобов’язанням України та праву ЄС.

«Безумовно, якщо питання акцизів та екологічних норм будуть урегульовані таким чином, як це пропонується у так званому «автомобільному» пакеті з цих трьох законопроектів, штучні бар’єри будуть скасовані, і громадяни України зможуть абсолютно легально ввезти та зареєструвати будь-яке технічно справне авто – це сприятиме встановленню цивілізованих правил», — підкреслив експерт Парламентської експертної групи з євроінтеграції.

Довідка. Парламентська експертна група з євроінтеграції створена за ініціативи Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції у червні 2015 р. ПЕГ проводить експертизу поданих до парламенту законопроектів на відповідність європейському праву, здійснює моніторинг виконання урядових планів імплементації актів права ЄС: peg.org.ua/association-agreement

Парламентская экспертная группа по евроинтеграции
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!