Henkel нарощує випуск продуктів в упаковці, яка виготовлена з перероблених матеріалів

6 червня, 2018

У 2017 році упаковка більше ніж 1,2 мільярда споживчих продуктів Henkel була виготовлена з перероблених матеріалів. Ці досягнення підтверджують дотримання компанією зобов’язання щодо підвищення рівня стійкого розвитку при виготовленні упаковки для всіх брендів і категорій продуктів.

«Ми дотримуємося трьох принципів екологічно чистої упаковки, – заявляє професор д-р Томас Мюллер-Кіршбаум (Thomas Müller-Kirschbaum), керівник департаменту глобальних досліджень і розробок підрозділу «Засоби для прання та догляду за оселею». – Ми прагнемо зменшити обсяги упаковки, яку використовуємо. Ми адаптуємо нашу упаковку, використовуючи більше перероблених матеріалів та забезпечуючи її легшу подальшу утилізацію. Це наближує нас до циркулярної економіки, яка передбачає багаторазове збирання матеріалів після використання та їх застосування для виробництва нових продуктів».

Слід зазначити, що досягти результатів щодо виготовлення упаковки з перероблених матеріалів більше ніж для 1,2 мільярда продуктів Henkel вдалося за рахунок кропіткої роботи в усіх категоріях, що становлять унікальний різноманітний портфель продуктів компанії. Зокрема, пляшки і насадки (applicator nozzle) для нанесення універсального клею Pattex «Made At Home» (для побутового використання), повністю виготовлені з перероблених матеріалів. Прикладом продуктів підрозділу «Косметичні засоби» Henkel є пляшки, які використовуються для шампунів для волосся Syoss із вмістом переробленого пластику понад 25% (викиди парникових газів під час його утилізації на 80% менші порівняно з новими матеріалами). Бренд мийних засобів для прання Lovables випускають у пляшках, створених на 100% із переробленого пластику.

Нагадаємо, що у березні поточного року Henkel оголосила про налагодження партнерської співпраці з неурядовою організацією Waste Free Oceans з метою видалення пластикових відходів із океанів, морів і річок. Ця співпраця ґрунтується на поточних завданнях Henkel, пов’язаних зі створенням екологічно чистої упаковки та утилізацією відходів, зокрема у межах партнерства з Plastic Bank (припинення забруднення океану пластиком і забезпечення нових можливостей заробітку для бідних людей).

Слід зазначити, що експерти Henkel беруть участь у різних міжгалузевих ініціативах для прискорення прогресу в подоланні проблеми дефіциту переробленого пластику, аби мати його в достатній кількості та належної якості. Одним із прикладів є трирічна ініціатива New Plastics Economy, яку очолює Фонд Еллен Макартур (Ellen MacArthur Foundation), що об'єднує усіх осіб, які зацікавлені в зміні підходу до утилізації пластику. Компанія Henkel також бере участь в консорціумі CEFLEX, до складу якого входять понад 50 європейських компаній та організацій, метою яких є створення гнучкої упаковки, що складатиметься з багатошарової плівки або фольги, яку легше переробляти.

«Прогрес у створенні екологічно чистої упаковки можливий тільки в тому разі, якщо організації співпрацюватимуть на всіх етапах формування  її вартості, – вважає пан Мюллер-Кіршбаум. – Обмінюючись знаннями, ми можемо створити інноваційні технології та визначити шляхи удосконалення інфраструктур, що забезпечить легшу переробку упаковки в усіх країнах світу».

Докладніша інформація про підхід «Хенкель» до екологічно чистої упаковки розміщена на сайті www.henkel.com/sustainability/positions/packaging.

+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!