Українська пакувально-екологічна коаліція стала номінантом конкурсу партнерських проектів Глобального Договору ООН в Україні

10 грудня, 2018

Нагородження переможців та фіналістів конкурсу відбулося 6 грудня в Києві. Нагороду фіналіста в номінації "Планета" отримав голова УКРПЕК Володимир Слабий. Експерти ООН високо оцінили підсумки пілотного проекту коаліції в місті Вишгород Київської області з роздільного збирання побутових відходів. В основу проекту закладена європейська практика розширеної відповідальності виробників за утилізацію відходів упаковки.

У тісній взаємодії з владою Вишгорода, найбільшим виробникам регіону, що входять до складу УКРПЕК (Coca-Cola Beverages Ukraine, "PepsiCo Україна", TetraPak, "Елопак-Фастів", "Кен-Пак Україна"), партнерами проекту МПП "Рада" і комунального підприємства Вишгорода вдалося налагодити в масштабах міста систему роздільного збору, сортування і подальшої переробки відходів упаковки. У дворах Вишгорода встановлено 200 спеціальних контейнерів для скла, пластикових пляшок, інших ресурсноцінних відходів, налагоджена логістика їх доставки на сортувальну станцію та переробні підприємства.

Як повідомив під час церемонії нагородження Володимир Слабий, за рік реалізації проекту вдалося зібрати і переробити близько 25% відходів упаковки, що утворюються в місті, які раніше вивозилися на полігон.

"Ми впевнені в тому, що за наступні 2-3 роки нам вдасться підвищити цей показник до 50%", — сказав голова УКРПЕК.

Слабий додав, що така висока оцінка проекту з боку експертів ООН, вселяє надію, що вже в найближчому майбутньому напрацьована модель роздільного збирання відходів на основі принципу розширеної відповідальності виробника знайде законодавчу підтримку та буде впроваджена в інших містах України.

Мережа Глобального договору ООН в Україні є офіційним представником глобальної мережі UN Global Compact – ініціативи Організації Об'єднаних Націй, виступає транслятором Цілей Стійкого Розвитку. Конкурс проведено в Україні та Білорусії, зібравши проекти партнерства між бізнесом і громадянським суспільством в 4 номінаціях: "Суспільство", "Планета", "Економічний розвиток", "Мир".

Членами журі виступили: голова офісу Координатора системи ООН в Україні Мона Фолкессон, виконавчий директор Мережі Глобального Договору в Швейцарії Антоніо Хатлі, стратегічний радник Мережі Глобального Договору в Лівані Хассан Йонес.

+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!