Як підвищити конкурентоспроможність у рітейлі через цифрові технології

5 червня, 2019

У рітейлі виділяють чотири основних вектори діджиталізації, які є суттєвими інструментами для популяризації бренду:

  • налагоджений процес логістики та поставок продукції;

  • системи безпеки;

  • операційний функціонал: робота персоналу, процес присвоєння та розподілення цінників та ін.;

  • залучення споживачів — всі етапи до здійснення покупки.

Налагодити бізнес-процеси, що безпосередньо включають в себе і логістику, допоможуть EDI-провайдери, які пропонують сервіси з обміну е-документами: ЮЗД, EDI, сертифікати та ін. Сьогодні автоматизувати надсилання та узгодження електронних документів можна ще швидше. Наприклад, послуги е-провайдера EDIN пропонують передачу цілими пакетами документів з можливістю підписання Mobile ID.

Для забезпечення захисту підприємства існують комплексні рішення з урахуванням корпоративної мережі, зв'язку, IT інфраструктури, та зовнішніми системами безпеки. Деякі складові захисту можна використовувати у маркетингових цілях, наприклад, відеонагляд в точці продажу допоможе легко проаналізувати періоди активності покупців та цільову аудиторію.

Полегшують та прискорюють роботу персоналу з продажами системи електронних цінників ESL (Electronic Shelf Labels), що пов'язані з обліковою системою підприємства і дозволяють миттєво переоцінювати всі товари в магазині, проводити акції буквально по годинах і хвилинах. ESL дозволяють виводити інформацію про ціну і властивості товару на екрані, розташованому в безпосередній близькості від самого товару в торговому залі. Електронні цінники — це більш сучасна і екологічна заміна традиційним паперовим.

Діджитал маркетинг — не новинка для всіх брендів, які вийшли в онлайн. Проте, кожного року з'являються нові тренди. В 2019 році найрелевантнішими прогнозуються чат-боти, інтеграція з голосовими та відео сервісами, включаючи голосове SEO, та контент користувача — відгуки, фото з вказаною локацією та ін.

 
Yulia Zakharova
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!