Електронний мерчендайзер Picsell

21 листопада, 2019

Для представників рітейлу однією з найважливіших складових є асортимент товару. Важливо не лише надавати покупцеві можливість обрати, але й мати заявлений товар у наявності, на стелажах, з актуальними цінами. 

Для контролю продукції магазини наймають мерчендайзерів, але, враховуючи людські фактори, помилки неминучі — розбіжності у зафіксованих показниках у звіті та на полицях, невчасно подана заявка на доставку товару у конкретний магазин та ін. Провівши аналіз ефективності роботи мерчандайзерів, українська компанія Outforz, з`ясувала, що такі процеси як підрахунок товарів, перевірка цінників та розміщення на полицях займають 70% робочого часу. 

Для оптимізації робочих процесів Outforz запропонував рішення на базі штучного інтелекту — Picsell. Суть інструменту заключається в фіксації наявності товару шляхом фото, робити яке може або камера спостереження у залі, або сам мерчендайзер. Після фотофіксації, знімок направляється у базу Picsell, де формується звіт з наступними показниками: кількість продукції, детекція її вартості, порядок розташування та заповненість на полиці. Такий інструментарій дозволяє швидше передати інформацію та забезпечити магазин необхідним обсягом товарів. 

Крім базових налаштувань, програма забезпечує також аналіз наявності POS-матеріалів, який відбувається тим же шляхом, що і продуктів: камера, або робітник роблять фото, яке аналізує Picsell і повідомляє чи відповідає розташування реклами домовленостям. 

Економія коштів та часу — це не вся вигода від цифрового рішення, адже головною користю є оптимальне замовлення продуктів, особливо тих, які відносяться до швидкопсувних. Також, з часом можна провести статистику, враховуючи сезонність та популярність кожної з позицій, та оцифровувати дані, на які можна опиратися при завчасному формуванні асортименту. 

 
Yulia Zakharova
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!